fbq
Uutiset
26.04.2017 12:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Pasi Murto
Roope Salminen viihtyy mainiosti Linnanmäellä.
Roope Salminen hämmästyi kavereidensa käytöksestä Linnanmäellä: Olin, että mitä v****a!
Uutiset
26.04.2017 12:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Pasi Murto

Pian hattara maistuu, kitarisat hohtavat kiljumisesta punaisina ja vatsassa vääntää jälleen, kun legendaarinen Linnanmäki avaa ovensa. Jo vuodesta 1950 Helsingin Alppiharjulla komeilleen huvipuiston kesäkausi käynnistyy nimittäin tänään.

- Vietin täällä aikoinaan tosi pitkiä päiviä. Täällä oli sellainen timanttikorttisysteemi, jolla sai koko kesän pyöriä laitteissa, näyttelijä-muusikko Roope Salminen, 27, muistelee Seiskalle. 

- Ostin sen parina kesänä – olisikohan se maksanut jotain 450 markkaa – ja kävin täällä silloin varmaan 20 kertaa kesässä.

Vieläkö vatsa menee laitteista ja kieputtimista sekaisin?

- Ei mene, mutta usein meinaa olla niin kiire, etten oikein ehdi pyöriä laitteissa. Eikä sitä enää samalla lailla kehtaa juosta laitteesta toiseen, Roope naurahtaa.

- Ja niin se on välillä vieläkin. Jotkut frendini ovat olleet silleen, että ”mennään nyt välillä hattaralle”, niin mä taas olen, että ”mitä v***ua, meillä on enää kolme tuntia aikaa, vielä pitäisi ehtiä kahdeksaan laitteeseen!”

Kiireisen keikkakesän vuoksi Roope ei ehdi tänä suvena liikaa laitteisiin. Silti hänen kädenjälkensä näkyy Lintsillä: huvipuiston peräti 10 000 orvokkia käsittävä Lennart Lohikäärme -kukkainstallaatio on Roopen suunnittelema.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »