Rikostoimittajan kommentti: Tämän takia Mohammed Bhegani on helppo syntipukki Jari Aarnion tynnyrijutussa!

Uutiset | 10.05.2018 14:06

Seiska tapasi Hollannissa Daniel van Esveldin ja Henrie Vedderin, jotka liittyvät tynnyrijupakkaan, josta muun muassa Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio joutui syytettyjen penkille.

Lue myös: Tässä on Jari Aarnio -jutun salaperäinen huumetynnyrimies Daniel – kuva! ”Tein vain työtäni, kun lähetin tynnyrit!”

Seiskan haastattelussa Esveld ja Vedder toivat ensi kertaa esiin kansainvälisesti tunnetun huumerikollisen Mohammed Imran Bheganin rooliin tynnyrivyyhdissä. Heillä on kummallakin aiempaa huumerikostaustaa jo ennen Aarniojupakkaa. Tynnyrijutussa heidän roolinsa tuskin on ollut juoksupoikaa kummempi. On muistettava, että kumpikin puhuu vain omaa etuaan ajatellen. Haastattelun aikana vaikutti, että Esveld on suostunut jututettavaksi lähinnä Vedderin painostuksesta.

Mohammed Bhegani pyöritti Guns and roses -liigaksi kutsuttua huumeiden ja aseiden salakuljetusverkostoa Englantiin. Tavaraa tuli yli 30 miljoonan euron edestä kukkakauppabisneksen varjolla.
Mohammed Bhegani pyöritti Guns and roses -liigaksi kutsuttua huumeiden ja aseiden salakuljetusverkostoa Englantiin. Tavaraa tuli yli 30 miljoonan euron edestä kukkakauppabisneksen varjolla.

Lue myös: Historiallisessa Jari Aarnio -tynnyrihuumejutussa tuomitut hollantilaismiehet syyttävät operaatiosta tunnettua muovipussimies Mohammed Bhegania - ”Hän löysi minut netistä!”

Vedderin motiivi haastattelulle puolestaan on se, että hän haluaa vakuuttaa syyttömyyttään saadakseen kumottua 600 000 euron korvaukset, jotka hän joutuu vankilan uhalla maksamaan.

Hän ei näyttänyt tietävän, että lainvoimaisen tuomion kumoaminen on käytännössä mahdotonta. Se on varmaa, ettei kumpikaan ei varmasti ilmianna ketään, koska Hollannin alamaailmassa se johtaisi kuolemaan.

Esveld ja Vedder nostivat esiin Mohammed Imran Bheganin rooliin tynnyrivyyhdissä.
Esveld ja Vedder nostivat esiin Mohammed Imran Bheganin rooliin tynnyrivyyhdissä.

Lue myös: Tämä kuljetusliike toimitti ja käräytti Jari Aarnioon liitetyt kohutynnyrit – Seiskan vierailu aiheutti tyrmistyneet reaktiot!

Juttutuokion aikana näki, että he valehtelivat välillä kirkkain silmin. Kysyttäessä tuntevatko he tapaukseen liitetyn hollantilaisen gangsterin, kumpikin kiisti koskaan edes kuulleensa koko kaverista. Hollannin poliisilla on vahvat näytöt siitä, että he ovat olleet yhteydessä mieheen.

Lue myös: Jari Aarnio -juttuun liitetyn gangsteripomon pihalla lojui tynnyri: Seiska paikalla Hollannissa – katso kuva!

Bhegani on liitetty juttuun jo oikeudenkäynnissä Suomessa. Hän on kansainvälisesti tunnettu huumerikollinen, joka istuu seuraavat vuosikymmenet tiukasti kiven sisässä. Siksi hänen niskoilleen on helppo vierittää syy myös Suomeen toimitetuista huumeista, vaikka hänellä ei olisi niiden kanssa mitään tekemistä.

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Ari Lahti ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!