Rikoksista syytetty julkkispoliisi tuomittiin kuolemantuottamuksesta vuonna 2006

Rikoksista syytetty julkkispoliisi tuomittiin kuolemantuottamuksesta vuonna 2006

Uutiset | 13.08.2014 15:06

Poliisit-sarjasta tunnettua ja Renny Harlinin Gladiaattorit-ohjelmassa aikoinaan esiintynyttä julkkispoliisi Marianne Kiukkosta vastaan on aloitettu esitutkinta 17.toukokuuta sattuneesta tapauksesta, jossa hänen väitetään vierailleen Helsingin vankilassa tapaamassa huumetuomiota istuvaa ystäväänsä rikostutkijaksi tekeytyneenä.

Kerta ei ole ensimmäinen, kun Mariannea epäillään rikoksista, eikä tuomiokaan olisi ainutkertainen. Vuonna 2006 Marianne tuomittiin Etelä-Savon käräjäoikeudessa 50 päiväsakkoon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Valitti hovioikeuteen

Rikos tapahtui heinäkuussa vuonna 2005, kun Mariannen törmäsi pakettiautolla vanhempaan miespyöräilijään. Ilman pyöräilykypärää ajanut mies kaatui maahan ja löi päänsä pahasti asvalttiin. Hänet kiidätettiin pikaisesti sairaalahoitoon, mutta kaatumisesta aiheutuneet vammat olivat niin pahoja, että hän menehtyi onnettomuuspäivänä.

Marianne valitti tuomiostaan hovioikeuteen, joka kuitenkin piti käräjäoikeuden ratkaisun. Sakkoja Marianne joutui maksamaan yhteensä 600 euroa. 

Myös muita rikossyytteitä 

Käynnissä olevan esitutkinnan lisäksi Mariannea vastaan on nostettu rikossyytteet myös henkilörekisteririkoksesta, virkasalaisuuden rikkomisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Kiukkosen epäillään antaneen erokriisiä läpikäyneelle ystävälleen tietoja tämän puolisosta.

− Jutussa on kyse siitä, että autoin apua tarvitsevaa kansalaista, joka käy läpi ankaraa erokriisiä. En koe tehneeni asiassa mitään rikollista. Annoin apuani täysin lain puitteissa, Marianne kommentoi Seiskalle.

Marianne joutuu oikeuden eteen lokakuussa.

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!