Uutiset
Katso kuva!

Ravintola, uimaranta ja saunoja! Tässä on Kotikatu-näyttelijä Nelly Kärkkäisen kauppaama 1,8 miljoonan harvinaisuus – kuva!

02.08.2020 17:01

Seiska kertoi aikaisemmin, että vain kivenheiton päässä Helsingin Kaivopuistosta ja pääkaupunkiseudun arvokkaimmista asunnoista on myynnissä vailla vertaistaan oleva suojelukohde. Kotikatu-sarjasta tuttu näyttelijä Nelly Kärkkäinen, 39, ja hänen yrittäjämiehensä myyvät vuokrasopimustaan saaressa olevaan kiinteistöön.

Pyydetty hinta, 1,8 miljoonaa, on herättänyt ihmetystä, sillä vuokrasopimusta Helsingin kaupungin kanssa on jäljellä vielä peräti 25 vuotta.

Lue lisää: Kotikatu-sarjasta tuttu Nelly Kärkkäinen kauppaa harvinaista suojelukohdetta – kiinteistöalan ammattilainen ihmettelee hintaa!

Lunasti sopimuksen

Uunisaari on Nellyn isän elämäntyö. Hän vuokrasi sen Helsingin kaupungilta 1995. Paraatipaikalla olevan saaren kasvillisuutta on raivattu massiivisesti, ja saari on kokenut vuosien myötä todellisen nousun.

Saari on niin paikallisten kuin turistien suosima vierailukohde, ulkoilupaikka ja uimaranta. Uunisaareen pääsee kesäisin parinsadan metrin salmen yli pienellä lautalla ja talvisin sillan yli.

Nellyn omistukseen kiinteistöt ja vuokrasopimus siirtyivät isän kuoltua yllättäen viisi vuotta sitten. Nelly lunasti tuolloin vuokrasopimuksen etuosto-oikeuden perusteella lainarahalla.

Kaivopuiston edustalla sijaitseva Uunisaari on monelle helsinkiläiselle ympärivuotinen ulkoilukohde.
Kaivopuiston edustalla sijaitseva Uunisaari on monelle helsinkiläiselle ympärivuotinen ulkoilukohde.

Ravintola jatkaa

Vuokralla olevien tilojen kokonaispinta-ala on hieman yli 600 neliötä.

Vuonna 2000 saarelle avattiin ravintola, jonka vuokrasopimus on voimassa vuoteen 2024 saakka.

Ravintolatoimintaa pyörittävällä yrityksellä on liiketoimintaa myös mantereella Helsingissä ja Kuopiossa.

Ravintolan vieressä on kaksi saunaa. Nelly ja hänen miehensä ovat asuneet ravintolatilojen yläkerran asunnossa jo 20 vuotta. Asunto jää kaupan myötä uudelle omistajalle.

Nelly on näytellyt tv-sarjojen lisäksi lukuisissa elokuvissa. Viimeksi hänet nähtiin Sofi Oksasen kirjaan perustuvassa Baby Janessä.
Nelly on näytellyt tv-sarjojen lisäksi lukuisissa elokuvissa. Viimeksi hänet nähtiin Sofi Oksasen kirjaan perustuvassa Baby Janessä.

Rakennusoikeutta jäljellä

Rantatontti ja saaren kiinteistöt ovat historiallisesti merkittäviä suojelukohteita. Tontin vuokrasopimukseen myös kuuluu vielä käyttämätön 150 neliön rakennusoikeus.

– Vuokrasopimuksen aikanaan loppuessa suojeltuja taloja tuskin puretaan. Näin ollen sopimusta voidaan sanoa rajoittamattomaksi, kiinteistökauppias kommentoi.

Saari on myös kaupungin virkistysaluetta, jossa voi liikkua vapaasti jokamiehenoikeuksien turvin.

Uunisaaressa on jopa kausivuokrattavia pukukoppeja innokkaille uimareille.

Nelly oli mukana suositussa Kotikatu-sarjassa 12 vuotta. Hän näytteli sarjassa Ninniä ja Lena Meriläinen hänen ätiään.
Nelly oli mukana suositussa Kotikatu-sarjassa 12 vuotta. Suosikkisarjassa nähtiin myös Lena Meriläinen.

Palaa näyttelijäksi

Nelly kertoi tulevaisuudensuunnitelmistaan viime viikolla Ilta-Sanomille. Jos ja kun kohde myydään, hän muuttaa miehensä ja koiransa kanssa mantereelle. Lisäksi Nelly kertoi veren vetävän takaisin näyttelemään, vaikka saari hänelle rakas onkin.

12 vuotta Kotikadussa mukana ollut Nelly on näytellyt myös lukuisissa kotimaisissa elokuvissa.

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Miki Lindström, Yle ja Allerin arkisto
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!