Rakastunut Jani Sievinen vastaa vauvauteluihin: Ei enää kuudetta lasta!

Uutiset | 19.01.2016 18:10

Entinen huippu-uimari Jani Sievinen on seurustellut pian kaksi vuotta helsinkiläisessä peruskoulussa uskonnonopettajana työskentelevän, teologiaa opiskelevan Maria-rakkaansa kanssa. Toistaiseksi pariskunta ei asu saman katon alla.

– Emme ole miettineet vakavissamme avoliittoon muuttamista. Kun sen aika on, ei ole poissuljettu vaihtoehto, että muuttaisin Nummelasta Helsinkiin, missä Marialla on opettajan virka. Tosin töitä on samalla tavalla Nummelassa, joten puntarointi käydään kahden asuinpaikan välillä. En osaa kuitenkaan sanoa, missä vaiheessa muutamme yhteen, Jani Sievinen kertoi Seiskalle Mertaranta ja legendat -tv-sarjan pressitilaisuudessa tänään tiistaina (19.1.) .

Urheilu-uransa aikana Jani erosi ex-missi Susanna Ingerttilästä, jonka kanssa hänellä on kaksi teini-ikäistä poikaa. Janin toinen avioliitto norjalaisen Mari-vaimon kanssa päättyi puolestaan keväällä 2014. Pian eron jälkeen Mari muutti pariskunnan kolmen tyttären kanssa Norjaan. Jani näkee lapsia satunnaisesti.

Janin uudella puolisolla Marialla on puolestaan kaksi lasta. Maria vitsaili hiljattain sosiaalisessa mediassa, pitäisikö Janin ja hänen hankkia uusioperheeseen vielä yksi lapsi.

– En hanki enää kuudetta lasta, Jani naurahti.

"Vuodatimme kyyneliä"

Viime syksynä Jani vietti kahdeksan päivää Vierumäellä kuvaten helmikuussa TV5:lla alkavaa Mertaranta ja legendat -sarjaa seitsemän muun entisen ja nykyisen huippu-urheilijan kanssa. Kuvauspäivät olivat Janin mukaan pitkiä ja urheilijat jatkoivat keskustelua vielä kameroiden sammuttuakin.

– Kahdeksan päivän aikana nukuimme Tonin (Nieminen) kanssa kahdeksan tuntia. Tai ei nyt niin vähän, menimme nukkumaan vasta puolenyön jälkeen ja heräsimme aamulla aikaisin. Kävimme kuvauksissa läpi urheilu-uran pettymyksiä ja sen jälkeistä elämää. Vuodatimme kyyneliä lähes jokaisen tarinan kohdalla. Yksityiselämän ongelmat vaikuttavat totta kai suorituksiin, mutta omalla kohdallani vaikeudet ovat tapahtuneet huippuvuosien jälkeen, urheilu-uran vuonna 2006 päättänyt Jani totesi.

"Jatkossakin taloudellisia haasteita"

Taloudelliset ongelmat ovat koetelleet Jania vuosien saatossa.

– Välillä on ollut taloudellisesti parempia ja välillä huonompia ajanjaksoja. Tällä hetkellä pärjään taloudellisesti. Työskentelen Lohjalla kuukausipalkkaisena uintivalmentajana, ja minulla on 12 valmennettavaa. Haasteita on varmasti jatkossakin talouden kanssa, Jani kertoo.

Urheilu-uran päätytty myös Janin vartalossa on tapahtunut muutoksia, sillä hän lihoi seitsemässä vuodessa 20 kiloa.

– Se johtui täysin siitä, että ruokavalioni pysyi täysin samana kuin urheilu-uran aikana, mutta liikunta jäi täysin. Reilu kaksi vuotta sitten päätin tehdä elämäntaparemonti ja laitoin ruokavalioni uusiksi, vaikka urheilua en ottanut kuitenkaan heti osaksi elämääni. Nyt olen pyrkinyt siihen, että urheilen kaksi kolme kertaa viikossa.  

 

Teksti:Petri Voutilainen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!