sinikka nopola

Rakastettujen lastenkirjojen kirjoittaja on kuollut – Sinikka Nopola menehtyi vaikeaan sairauteen

Uutiset | 14.01.2021 14:42

Rakastettujen lastenkirjojen kirjoittaja Sinikka Nopola menehtyi vaikean sairauden uuvuttamana 13. tammikuuta. Hän oli 67-vuotias. Nopolan kuolemasta kertoi Tammi-kustantamo hetki sitten. 

- Tulemme kaikki Tammessa ja WSOY:llä kaipaamaan Sinikka Nopolan uskomatonta mielikuvitusta, nopeaa älyä, sinnikkyyttä ja lämmintä sydäntä. Läheisten lisäksi Sinikkaa jäävät kaipaamaan kaikki me, jotka olemme rakastaneet hänen teoksiaan – sekä kaikki ne tulevat lukijat, jotka eivät vielä ole edes syntyneet, kustantamon verkkosivustolla kerrottiin.

Sinikan tunnetuimpia teoksiaan ovat Heinähattu ja Vilttitossu- sekä Risto Räppääjä -kirjasarjat. Ennen kirjailijauransa alkua Nopola teki töitä toimittajana Helsingin Sanomissa. Hän siirtyi vapaaksi kirjailijaksi ja journalistiksi vuonna 1985.

Lue myös: Risto Räppääjä -kirjailijat Tiina ja Sinikka Nopolan firman liikevaihto sukelsi – tilillä killuu yli 150 000 euroa! 

Nopola julkaisi esikoisteoksensa Teepussit vain muutamia vuosia myöhemmin. Hänen kirjoittamiinsa tekosiinsa lukeutuu monien kirjojen lisäksi erilaisia näytelmiä, televisiosarjoja ja kuunnelmia, joita hän kirjoitti siskonsa Tiina Nopolan, 65, kanssa. 

Nopolan viimeisin kirja julkaistiin vuonna 2018. 

Tiina Nopola ja Sinikka Nopola Risto Räppääjä - Elokuvan pressissä Korjaamo ino 2019-02-06
Sinikka kirjoitti paljon sisarensa Tiina Nopolan (vas.) kanssa.

Edit: juttua korjattu 14.1.2021, Sinikka menehtyi tammikuussa.

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Matti Matikainen, Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!