Uutiset

Raju rallikolarikolari ja vuosittaisia kesäbileitä! Näin 50 vuotta täyttävä kiekkolegenda Teemu Selänne on kohauttanut Seiskassa!

03.07.2020 08:19

Kaikkien aikojen parhaasta suomalaiskiekkoilijasta ei tarvitse käydä kädenvääntöä. Uskomattoman NHL-uran tehnyt Teemu Ilmari Selänne tottui peliurallaan rikkomaan ennätyksiä toisensa jälkeen.

Supertähden hokkarit ovat roikkuneet naulassa jo keväästä 2014, ja perjantaina 3. heinäkuuta Teemulle tulee täyteen pyöreät 50 vuotta.

Seiska on seurannut Teemua läheltä jo lehden perustamisvuodesta 1992. Hän on selvinnyt urastaan ilman suurempia skandaaleja, ja yksityiselämästä otsikoihin ovat nousseet lähinnä vuosittaiset kesäbileet Kotkan meripäivillä.

Lue myös: Teemu Selänne järjesti villit juhlat Saimaalla – ökyjahti täynnä nuoria naisia ja viinaa!

 

Käsittämättömät tehot

Teemun satumainen NHL-ura starttasi syksyllä 1992. Vaikka Teemun kyvyt tiedettiin, edes Seiskan toimituksessa ei osattu arvata, millaista tuhoa tuulennopea suomalainen tulisi tekemään kapeissa dollarikaukaloissa.

Teemu Selänne

Finnish Flash paukutti heti avauskaudellaan Winnipeg Jetsille mykistyttävät 76 maalia ja poskettomat 132 tehopistettä. NHL-ennätys, jota ei varmuudella koskaan rikota.

Kaikkinensa Teemu tehoili 1 451 NHL:n runkosarjaottelussa 1 457 pistettä, eli hän pelasi 21 kautta NHL:ssä yli piste per peli -tahdilla. Hockey Hall of Famen kunniagalleriaan valittu numero kasi on NHL:n suomalaispelaajien ykkönen niin maaleissa kuin pisteissäkin.

Lue myös: Hanaa! Teemu Selänne varasti huomion Kymi Ring -kilparadalla: intoutui uhkarohkeaan tempaukseen – kuvat!

Teemu Selänne

Kolari Kummolan kanssa

Kesän 1999 murheellisin juttu oli rallikolari kiekkopomo Kalervo Kummolan kanssa. Teemu harjoitteli suljetulla tiellä viikonlopun ajoihin, kun raju onnettomuus sattui. Siitä onneksi selvittiin vähemmällä kuin miltä jälki näyttää. Kolari muuten sattui Teemun 29-vuotissynttäreitä edeltäneenä päivänä.

Teemu Selänne

Rakkaus Sirpaan kukoistaa

Teemu ja Sirpa Selänteen rakkaustarinaa on kirjoitettu jo yli 30 vuotta. Tuleva aviopari tutustui toisiinsa jo hiekkalaatikkoiässä, sillä heidän äitinsä tunsivat toisensa. Romanssin kerrotaan leimahtaneen myöhemmin Teemun Paavo-kaksoisveljen ylioppilasjuhlissa.

– Sirpan tuki on todella tärkeä. Hänen läsnäolonsa helpottaa, koska yksin tämä on todella raskasta, Teemu sanoi Seiskalle Winnipegissä kesken historiallisen tulokaskautensa.

Teemu Selänne

Tuolloin Sirpan sukunimi oli vielä Vuorinen. Tilanne korjaantui kesällä 1996, jolloin Teemu talutti pitkäaikaisen tyttöystävänsä vihille. Sirpasta tuli Selänne, ja Seiska oli paikalla, kun kiekkotähti polkaisi ensin hääkakkua leikatessa.

Lue myös: Teemu ja Sirpa Selänteeltä jymypaljastus: ”Kieltäydyimme Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta!”

Kaliforniassa kelpaa

Selänteet ovat asuneet Etelä-Kaliforniassa vuodesta 1996, jolloin Teemu kaupattiin Winnipegistä Anaheimiin. Aluksi asunto löytyi Yorba Lindan luksuslähiöstä, jossa Seiskakin vieraili tammikuussa 1998.

Kyseessä oli lehtemme ensivisiitti Selänteiden luo.

– Täällä Kaliforniassa on niin paljon nähtävää ja ilma on aina lämmin. Nautimme suuresti neljästä vuodesta Winnipegissä, mutta asuttuamme täällä pari vuotta voin kehua Kaliforniaa loistomestaksi! Teemu suitsutti Seiskalle uima-altaansa äärellä.

Teemu Selänne

Myöhemmin majapaikaksi vaihtui eteläisempi Coto De Cazan ökyalue, jossa sijaitseva valtava huvila on yhä Selänteiden koti.

Lue myös: Naiset piirittivät! Teemu Selänne villitsi Helsingin yössä – kuvat!

Perhe on paras!

Vuosi 1996 oli Selänteille ikimuistoinen. Teemu ja Sirpa sanoivat tuolloin ”tahdon”, ja kiekkotähti kaupattiin kanadalaisten järkytykseksi USA:han Mighty Ducks of Anaheimiin.

Seiska vieraili ensimmäistä kertaa Selänteiden kotona tammikuussa 1998. Tuolloin Eemil-esikoinen (s. 1996) oli jo saanut seuraa pikkuveljestään Eetusta (s. 1997). Otsikko ”Perhe on paras” sopi kuin nakutettu aukeamaan, jossa Selänteet hymyilivät onnellisina.

– Tytär olisi tervetullut. Se on haaveemme. Mutta ei ihan vielä, Sirpa ja Teemu tuumivat osuen oikeaan: ennen vuonna 2007 syntynyttä Veera Selännettä maailmaan ehti putkahtaa kolmas poika Leevi (s. 2000).

Lue myös: Arttu Wiskari haki ravintolaansa vaikutteita Teemu Selänteeltä – ”Pitää olla ehdottomasti…”

Teemu Selänne

Tahkosi kymmeniä miljoonia

Teemu tiesi, kuinka pistää punalamppu päälle. Markkina-arvo ja palkka olivat myös sen mukaisia, ja hän tienasi pelkästään pelaamalla arvioiden mukaan 68 miljoonaa euroa.

Teemu Selänne

Sen päälle lätkäistään vielä mainossopimukset ja erilaiset sijoitukset, kuten Kalifornian Laguna Beachilla sijaitseva nimikkoravintola Selanne Steak Tavern.

Kovinta kausiliksaa Teemu nautti sesongilla 2000–2001, jolloin suomalaisässä kuittasi palveluksistaan peräti 9,5 miljoonaa dollaria eli nykykurssilla lähes 10 miljoonaa euroa.

Ura päättyi vuonna 2014, ja tammikuussa 2015Teemu otti koko perheensä mukaan jäälle yleisöä tervehtimään, kun Mighty Ducks kunnioitti entistä pistegeneraattoriaan Teemu Tribute Night -tapahtumalla.
Ura päättyi vuonna 2014, ja tammikuussa 2015Teemu otti koko perheensä mukaan jäälle yleisöä tervehtimään, kun Mighty Ducks kunnioitti entistä pistegeneraattoriaan Teemu Tribute Night -tapahtumalla.

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan arkisto, Getty Images ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!