fbq
Uutiset
18.10.2018 11:46
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: rähinä records & 7 veljestä - 20 vuotta rähinää -kirja
rähinä
Rähinä-kirja paljastaa maineen kääntöpuolen – Elastisella nousi "kusi päähän kohisemalla": ”Julkisuus oli jotain, mitä Kimmo syleili!”
Uutiset
18.10.2018 11:46
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: rähinä records & 7 veljestä - 20 vuotta rähinää -kirja

Fintelligens- ja Kapasiteettiyksikkö-yhtyeiden sekä heidän ystäviensä elämästä kertovassa 7 veljestä – 20 vuotta Rähinää -rap-historiikissa kerrotaan, kuinka julkisuus vei Elastisen mukanaan 2000-luvun alussa. 

Fintelligensin jäsenten keskinäinen balanssi oli sellainen, että Elastisella oli noussut kusi päähän kohisemalla heti Renesanssin jälkeen, kun taas Henkka oli halunnut vetäytyä kirkkaimmasta valokeilasta. Julkisuus oli jotain, mitä Kimmo syleili, mutta josta Henkalle samaan aikaan muodostui hänen siihenastisen elämänsä pahin mörkö, kirjan kirjoittanut Mikko Aaltonen kuvailee 300 sivuisessa kirjassa.

Lue lisää: Rähinä-kirja paljastaa käsittämättömän sairaala- ja putkareissun - Uniikki leikkauspöydälle ja Elastinen kumppaneineen putkaan suunsoiton vuoksi!

fintelligens

"Andussa oli nyrkkisankarin vikaa"

Fintelligensin, eli Elastisen ja Iso H:n, oikealta nimeltään (Henrik Rosenberg), esikoisalbumi Renesanssi julkaistiin vuonna 2000.

Otin julkisuudesta tietoisesti kaiken irti. Olin todella takki auki, Elastinen kertoo kirjassa. 

Samoihin aikoihin parikymppinen räppäri vietti paljon aikaa Kapasiteettiyksikön Andun (Anders Westerholm) kanssa. Elastinen kertoo kirjassa, että mies oli kaikin puolin loistava aisapari öisillä retkillä, koska he ruokkivat toistensa luonteiden keulivaa puolta.

Räppärit saivat myös palautetta leveilevästä asenteestaan niin ystäviltään kuin Helsingin yössä. 

- Iso H:ta alkoi myös ihan ymmärrettävästi vituttaa, koska usein Andua luultiin kaupungilla häneksi sen takia, että Andu oli aina se, kenen kanssa olin liikenteessä, kun olin viettämässä vapaa-aikaa. Koska Fintelligensissä on Elastinen ja Iso H, niin totta kai se tyyppi, joka mun kanssa sekoili Stadin yössä, oli ihmisten mielestä Iso H. Andussa oli siihen aikaan vähän nyrkkisankarin vikaa, pinna saattoi palaa helposti. Jos jollain oli tullut viikonlopun koheltamisien aikana nenä kipeäksi, kaupungilla alkoi liikkua huhuja, että Fintelligensin Iso H oli hakannut jonkun, Elastinen muistelee. 

Lue lisää: Rähinä-kirjassa totuus Seiskaankiin päätyneestä Levi-reissusta: Elastinen kosketteli jäädytettyjä kakkapökäleitä ja verhosi verisen vartalonsa vaippoihin!

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »