Puukotettu poliisikoira Börje toipuu: tulossa koirien luotiliivit!

Uutiset | 01.09.2016 18:39

Poliisikoiratoiminta nousi elokuussa otsikoihin, kun belgianpaimenkoira Börje loukkaantui vakavasti työtehtävissä Loviisassa. Murhasta epäilty 27-vuotias mies puukotti Börjeä kuusi kertaa, ja iskuista kaksi läpäisi koiran keuhkot. Sisukas koira on toipumassa vammoistaan, mutta vielä ei tiedetä, tuleeko siitä enää täysin työkuntoista.

 

Börje on toipunut puukotuksesta jo niin hyvin, että se on ollut ohjaajansa mukana partioautossa. Vielä ei kuitenkaan ole aika varsinaisille työtehtäville.

 

– Börje teki sairaalassa jo seuraavana päivänä selväksi, että hän haluaisi lähteä kotia kohti. Lääkäri sanoi, että on hyvin poikkeuksellista, että koira päästetään näin varhaisessa vaiheessa kotihoitoon, poliisikoiralaitoksen johtaja Pekka Kokkonen sanoo.

Börjen tapaus vauhditti asiaa

Jo hieman ennen Börjen loukkaantumista poliisikoiralaitoksella oli alettu kartoittaa suojavälinetilannetta. Laitoksella on käytössään 1990-luvulla hankittuja suojaliivejä, mutta ne on tarkoitettu joukkojenhallintatilanteisiin. Raskaat, jäykät ja liikuntakykyä haittaavia liivejä ei voi käyttää kenttätöissä.

– Börjen tapaus nopeutti asian selvittämistä ja korosti sen tärkeyttä. Teemme nyt määrityksiä siitä, minkälainen poliisikoiran suojaliivin pitäisi olla. Sen pitää suojata puukolta, vähintään käsiaseiden luodeilta, lyönneiltä ja potkuilta, Kokkonen listaa.

KUVAT POLIISI 

 

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!