fbq
Uutiset
14.01.2021 17:02
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Timo Lindholm
Tea Latvala
Puudildoyrittäjä Tea Latvalan LinkedIn-profiili poistettiin asiattomana - lataa suorat sanat Seiskalle: ”Kyllä se vi*uttaa!”
Uutiset
14.01.2021 17:02
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Timo Lindholm

Puisia design-dildoja suunnitteleva ja valmistava Tea Latvala koki melkoisen järkytyksen ja yllätyksen, kun hänen LinkedIn-profiilinsa suljettiin yllättäen.

- Sain kolme päivää sitten viestin LinkedIniltä, että profiilikuvani rikkoo sääntöjä. Se ei esitä minua, on provosoiva ja rikkoo mahdollisesti tekijänoikeuksia. Kuva on työntekijäni Mira Kemppaisen tekemä taitava grafiikka, ja se on ollut kaikissa somekanavissani, myös LinkedInissä, vähintään jo neljä kuukautta. En reagoinut viestiin, Tea kertoi Seiskalle.

Kuvassa Tea on piirretty pitelemään yrityksensä puista dildoa kuuluisan We can do it -julisteen hengessä.

- Olenkin viime päivinä julkaissut somessa humoristisia postauksia, joissa vitsailen esimerkiksi Amazonille, joka myy tuotteitani jopa triplahintaan. Sanoin, että eipähän tarvinnut odottaa taiteilijan kuolemaa, kun joku on jo ymmärtänyt tuotteideni arvon.

Lue myös: Hieromasauvoja valmistavan Tea Latvalan vinkki trenditietoisille: Jenkit käyvät kuumana revontulidildoista!

- Minun piti esittää henkilöllisyystodistukseni, joten lähetin heille viestin. Kolme kertaa tapaus siirrettiin heillä eteenpäin, kunnes sisäänkirjautumisen yhteyteen tuli teksti, että tapaukseni on selvityksessä enkä voinut enää kirjautua sisään.

Kun puisia design-dildoja valmistavan Tea Latvalan LinkedIn-profiili ensiksi estettiin ja lopulta poistettiin, tuntui yrittäjästä, kuin takki ammottaisi tyhjyyttään.

- Olen urallani jatkuvasti joutunut puolustamaan itseäni ja yritykseni olemassaoloa. Se v*tuttaa ja vie voimat.

Lue myös: Rovaniemeläisen Tean puudildot valloittavat maailmaa – tuntemattomat ihmiset sijoittivat yli 160 000 euroa!

Tea Latvala
Nämä puukikkelit olivat liikaa somejätille.

 

Seksi yhä tabu

Yrittäjyytensä alussa Tea ajatteli saavansa somekanavissa mainontaa ja huomiota tuotteelleen. Instagram ja Facebook antavat kyllä dildoja esittävien kuvien olla kanavillaan, mutta mainonta on hankalaa.

- Alkuun joku aina ilmiantoi niitä, jolloin somejättiläiset poistivat kuviani tai profiileja, ja jouduin aina aloittamaan alusta. On ollut raskasta kertoa omilla kasvoilla ja henkilökohtaisen tilin kautta tästä ihmisille, ettei tilejäni poistettaisi. Somessa nämä seksiin liittyvät asiat ovat vieläkin suuri tabu.

LinkedIn on ammatillinen verkostoitumispalvelu, ikään kuin Facebook, jossa esiinnytään lähinnä työhön liittyvissä asioissa. Palvelussa voi verkostoitua työkavereiden kanssa, esitellä ansioluetteloaan sekä tärkeimmillään etsiä asiakkaita tai työnantajia. Siksi LinkedIn-profiilin poistaminen oli iso kolaus rovaniemeläiselle pienyrittäjälle.

- Tämä on ollut hullu 24-tuntinen, Tea sanoo somekohun jälkimainingeissa. 

Tea Latvala
Yhtäkkiä Tea kuitenkin sai LinkedIniltä uuden viestin, jossa sanottiin, että hänen profiilinsa on toistaiseksi poistettu ja että hänen täytyy todentaa henkilöllisyytensä.


Someraivo repesi

Tea julkaisi asiasta Twitter-viestin, ja somemylläkkä oli valmis. Ihmiset sekä Twitterissä että LinkedInissä huutelivat yhtiön vastuun perään. Pienyrittäjä, joka tekee design-tuotteita kaukaa Rovaniemeltä asti, on todella riippuvainen verkon markkinointimahdollisuuksista.

- Twitteriä pystyin itse seuraamaan, kun juttu roihahti tuleen. Se tuntui mahtavalta, että tutut ja tuntemattomat alkoivat tällä mittakaavalla viedä asiaani eteenpäin. Ymmärrän kyllä, jos joku harmistuu kuvistani, mutta on käsittämätöntä, että koko tili poistettiin, Tea latasi.

Koska LinkedIn-palveluun hänellä ei ollut mitään asiaa ja muutkin somekanavat räjähtivät tilanteen myötä niin sanotusti käsiin, tyytyi rohkea yrittäjänainen seuraamaan tilanteen kehitystä sivusta.

- Olen liikuttunut ihmisten reaktioista ja miten he ovat nousseet barrikadeille ja puolustaneet minua. Olen ollut ikään kuin sivustaseuraajan roolissa, ja se on ollut mahtavaa.


Onnellinen loppu

Tänään Tea oli kuitenkin saanut sähköpostin, jossa LinkedIn kertoo Tean rikkoneen palvelun sääntöjä jakamalla kuvia ”aikuisille suunnatusta sisällöstä”, mutta että he ovat palauttaneet Tean profiilin kaikesta huolimatta.

- Nyt pääsen tililleni, ja ainoa syy siihen on ihmisten selvä someraivo. Viesti meni perille niin montaa reittiä, ettei LinkedInillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin palauttaa puukikkeliyrittäjän tili. Olen hämmentynyt, mutta tuntuu mahtavalta.

- Minulla on todellakin sellainen olo, että David voitti Goljatin, mutta se ei johdu minusta, vaan kaikista rohkeista hulluista, jotka alkoivat huutelemaan minusta, Tea kiittelee.

Tea Latvala
Miksi juuri minä?

Markkinoinnissaan alastomuutta ja pornahtavaa kuvastoa välttävä Tea ihmettelee, miksi juuri hänen tilinsä joutui poistamisen kohteeksi samalla, kun moni muu markkinoi tuotteitaan paljon provokatiivisemmilla kuvilla.

Lue myös: Dildoyrittäjä Tea Latvala yllättyi: Asiakkaita vanhainkodeista!

- Olen yrittänyt tuoda omassa markkinoinnissani esille muotoilullista näkökulmaa, ettei näin pääsisi käymään. Onhan se hieman loputon suo.

Lopulta tilanne päättyi kuitenkin kaikkien eduksi. Tea sai profiilinsa takaisin, ja viime vuorokauden aikana on tullut jopa uusia tilauksia, joista pienyrittäjä on erittäin kiitollinen hiljaisen alkuvuoden jälkeen.

- Olen kiitollinen saamastani huomiosta, tämä tuntuu isolta voitolta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »