Putouksesta tuttu Ernest Lawson: Abdul Tuisku herättää edelleen kiinnostusta!

Uutiset | 29.08.2017 16:31

Näyttelijä Ernest Lawson tuli suurelle kansalle tutuksi Putous-sarjan viimeisimmän, kahdeksannen tuotantokauden myötä. Ohjelman suosio näkyy edelleen vahvasti näyttelijän elämässä.

- Ei kuitenkaan missään mielessä häiritsevässä määrin. Ihmiset muistavat edelleen hahmoni. Kouluikäiset lapset saattavat tulla heittämään minulle kaupassa sketsihahmoni Abdul Tuiskun hokemaa ”Hei, mie floppaan”. Olen tehnyt myös keikkaa sketsihahmollani, ja Abdulin tarina on jatkunut aika pitkälle. Hahmo on kuitenkin edelleen oma naivi itsensä.

Putouksen jälkeen hän on saanut runsaasti työtarjouksia kameran edestä. Hän pääsi menneenä kesänä juontamaan YLE:lle Hulahula-ohjelman yhdessä PMMP-yhtyeestä tutun Mira Luodin kanssa. Ohjelman tarkoitus oli rohkaista suomalaisia tanssimaan.

- En ole koskaan tanssinut yhtä paljon kuin viime kesänä! Kuopion torilla pääsin tanssittamaan torimyyjää, joka opetti lopulta minua tanssimaan! Se oli tähänastisen urani isoin juontopesti. En osaa sanoa, mistä johtuu, että olen viime aikoina saanut juontopestejä. Sitä pitää kysyä tahoilta, jotka ovat palkanneet minut.

Viikon loma olisi riittänyt

Lomalla hän ehti menneenä kesänä olemaan ainoastaan kaksi viikkoa. Akut on nyt kuitenkin ladattu hektistä syksyä varten.

- Toisella lomaviikolla aloin jo miettiä, että kohta voisi lähteä taas keikoille. Mieluummin teen kuin vaan olen! Kun minulla oli lomaa, matkustin mökille järven rannalle ja luin dekkareita.

Tulevana syksynä Ernestiä työllistää MTV3-kanavalla esitettävä, improvisaatioon pohjautuva Älä jäädy -ohjelma, jota hän tähdittää yhdessä Roope Salmisen ja Mikko Penttilän kanssa.

- Toimin ohjelman juontajana, mutta minulle oli tärkeää, että pääsen myös näyttelemään. Rakastan improvisaatiota!

Teksti:Petri Voutilainen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!