Katso kuva!

Presidentti Sauli Niinistöä ja rouva Jenni Haukiota muistettiin söpöllä piirroksella Kokkolassa – katso kuva!

Uutiset | 09.06.2017 11:38
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tutustuivat torstaina (8.6.) Tankarin majakkasaareen osana Kokkolan vierailua. Matka mantereelta taittui paikallisen venevalmistajan lippulaivan Nord Star 47:n kyydissä.
 
Presidenttipari pääsi nauttimaan veneilystä.
 
Reilun miljoonan maksava Nord Star 47 on viidentoista tonnin painollaan suurin Suomessa sarjatuotantoon päässyt moottorivene.
 
Majakkasaarella presidenttiparia oli vastaanottamassa runsaslukuinen kesäasukkaiden joukko.
 
Sauli ja Jenni pysähtyivät rupattelemaan kesäasukkaiden kanssa.

Yksi paikalla olleista oli Johanna Tidström, jonka poika Carl-Victor, 7, sai kunnian antaa presidentille tekemänsä piirroksen.

Piirrokseen Carl-Victor oli piirtänyt presidenttiparin taustalle majakan.

- Kun viikko sitten kuulimme presidenttiparin tulevasta vierailusta, Victo alkoi heti piirtämään ja halusi lahjoittaa taideteoksensa presidenttiparille. Hän on kova piirtämään, Johanna-äiti tunnustaa.

Piirros.

Piirros oli presidentin mieleen.

- Sauli kehui taideteosta.

Kumpaa jännitti enemmän, äitiä vai poikaa?

- Ehkä minua, äiti naurahtaa.

Vierailevat viskitislaamossa

Majakkasaaren vierailun jälkeen presidenttipari tapasi kansalaisia Kokkolan Meripuistossa. Tänään perjantaina Saulin ja Jennin matka jatkuu Laihian kautta Seinäjoelle. Välissä on piipahdus Isossakyrössä, jossa presidenttipari vierailee palkitussa gini- ja viskitislaamo Kyrö Distillery Companyssä.
Pohjanmaan visiitti on osa maakuntamatkojen sarjaa, jonka presidentti tekee tänä vuonna Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
Teksti:Juhamatti Nieminen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!