Povipommi-Elena avautui syömishäiriöstään: Sairauteni oli ehtinyt tehdä jo kovia tuhoja!

Povipommi-Elena avautui syömishäiriöstään: Sairauteni oli ehtinyt tehdä jo kovia tuhoja!

08.08.2016 14:18

Elena Vikström sairastui bulimiaan muutama vuosi sitten. Hän piti asian pitkään vain omana tietonaan, koska ajatteli olevansa täysin terve. Lopulta Elenan läheiset pakottivat hänet lääkärin vastaanotolle.

- Lääkäri laittoi välittömästi minut syömishäiriöklinikalle. Tauti oli kerennyt tehdä minulle jo kovia tuhoja kun olin sairastanut sitä niin kauan ilman hoitoa, hampaiteni kiille oli vaurioitunut, yksi hammas mureni kokonaan pois ja minua närästi jatkuvasti kun oksentaminen oli polttanut ruokatorveani, myös painoni nousi melkein 20 kiloa ahmimisesta. Olin yli vuoden syömishäiriöklinikan asiakkaana, Elena kirjoitti Facebookiin.

Kohukaunottaren sairaus on saatu hallintaan, vaikka hänen mukaansa siitä ei toivu koskaan täysin.

- Vieläkin saan ahmimiskohtauksia jos olen surullinen tai ahdistaa.

 

"Haluatko olla osasyyllinen jonkun sairastumiseen?"

Elena nosti sairautensa esiin pohtiessaan etenkin sosiaalisessa mediassa kirjoitettuja kommentteja. Povipommin mukaan ihmiset ovat julmia etenkin nuoria naisia kohtaan.

- Joka paikassa mainostetaan hoikkuutta ja upeita vartaloita, naisten ulkonäkön arvostelu on aina ollut jotenkin sallittavampaa mikä on minusta sairasta, sitten vielä lisäksi tämä internet ja sosiaalinen media jossa on niin helppoa heittää se kommentti toiselle. Haluatko sinä olla osasyyllinen jonkun sairastumiseen?

 

 

Teksti: Antero Alhonen
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!