Hyppää pääsisältöön
Jarno Pikkarainen on kokenut valmentamisen varjopuolen.

Potkuja pelkäämätön HIFK-luotsi Jarno Pikkarainen: Törkyviestejä sähköpostissa!

Jättibudjetilla operoivalta Helsingin IFK:lta odotetaan menestystä joka ainoa kiekkokausi. Joukkueen päävalmentaja Jarno Pikkarainen tietää tämän harvinaisen hyvin.

– Totta kai HIFK:ssa on paineita, niin kuin jokaisessa liigajoukkueessa on. Paras lääke paineisiin on päivittäiseen tekemiseen keskittyminen. Sen seurauksena tapahtuu hyviä asioita, hän sanoo Seiskalle.

Lue lisää: Jääkiekkovalmentaja Jarno Pikkarainen löysi keinon menestyspaineisiin: ”Sen seurauksena tapahtuu hyviä asioita!”

Kuopiossa syntyneellä mutta Joensuussa kiekko-oppinsa saaneella "Pikellä" on kovaluontoisen ammattimiehen maine. Valmentajauralla on myös räiskynyt.

Kovimmat laineet löivät syksyllä 2013, jolloin hänen raportoitiin käyneen käsiksi omaan pelaajaansa mikkeliläisessä yökerhossa. Sen seurauksena tuli potkut, mutta moisia hän ei enää pelkää.

– Jos niitä alkaa pelätä, on jo antanut vallan tunteelle, joka vie asioita huonoon suuntaan. En tullut Hifkiin pelkäämään potkuja vaan onnistumaan, Jarno painottaa.

Liigan jättiläisiin lukeutuva HIFK on voittanut Suomen mestaruuden viimeksi keväällä 2011. Seuran faneille siitä on jo pieni ikuisuus.
Liigan jättiläisiin lukeutuva HIFK on voittanut Suomen mestaruuden viimeksi keväällä 2011. Seuran faneille siitä on jo pieni ikuisuus.

 

Lue myös: HIFK:n pukukopissa on yksi asia, joka on ehdottomasti kielletty – kapteeni Lennart Petrell paljastaa Seiskalle: ”Sitä ei saisi ikinä tapahtua, siitä tulee iso sakko”

Brändin päivittäjä

Pääkaupungin kirkkaissa valoissa on makoisaa onnistua. Vastaavasti mämmi osuu tuulettimeen nopeasti, jollei peli kulje. Valmentamisessakin on varjopuolensa.

– Sähköpostista löytyy joskus sellaisia viestejä, joita ei ole kiva lukea. Mutta nekin kuuluvat tähän ammattiin, Jarno kuittaa.

HIFK:n viime kausi oli valumassa vessanpöntöstä alas, kunnes Pikkarainen korvasi Ari-Pekka Selinin. Sen jälkeen myös seuran kuuluisaa brändiä alkoi näkyä kaukalossa.

– Toivoisin olevani HIFK:n brändin nykyaikaistaja. Seuran perinteessä on hienoja juttuja, mutta se vaatii myös päivitystä!

 

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Eetu Ampuja
Kuvat:
Timo Korhonen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!