fbq
Uutiset
26.09.2016 18:11
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
Popedan Pate Mustajärvi räiskii antiikkiaseilla: vertaa joogaan!
Popedan Pate Mustajärvi räiskii antiikkiaseilla: vertaa joogaan!
Uutiset
26.09.2016 18:11
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Heinäkuussa 60 vuotta täyttänyt suomirockin ikoni, Popedan Pauli ”Pate” Mustajärvi avaa harvoin yksityiselämäänsä suurelle yleisölle. Tänään torstaina julkaistussa Pate Ikurista -henkilökuvakirjassaan Pate tekee kuitenkin poikkeuksen ja avautuu ensimmäistä kertaa 80-90-lukujen hurjista nousuvuosista, jolloin Popeda löi itsensä läpi koko kansan tietoisuuteen.

 

 

Pate myöntää, että tuolloin menestys nousi päähän.

– Luulin, että Popeda oli maailman kovin juttu ja mää sen laulajana maailman napa, hän kirjoittaa.

Ensi vuonna 40 vuotta täyttävä Popeda tekee yhä lähes 100 keikkaa vuodessa. Kovana juhlijana tunnetun Paten on iän karttuessa ollut pakko karsia keikkaelämän lieveilmiöitä. Hän herää aamuisin seitsemältä, minkä lisäksi tupakan poltto on vaihtunut sauvakävelyyn ja alkoholin käyttö vähentynyt reilusti.

Vapaa-ajallaan Pate purkaa stressiä vuonna 1998 löytämänsä erikoisen harrastuksen parissa. Mustaruutiammuntaan hurahtanut rokkari ampuu antiikkimusketeilla Mustajärven ruutiukot -nimisessä äijäporukassa. Hän vertaa lajia perhokalastukseen tai joogaan.

Itse ampuminen ei ole ”se koko juttu”, vaan kokemus on huomattavasti kokonaisvaltaisempi, Pate hehkuttaa erikoista harrastustaan.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »