Uutiset

Polttaa kannabista kipuihinsa! Big Brotherista tuttu Suvi Pehkonen sai neurologilta tylyn tuomion!

16.06.2019 07:36

BB-talossa vuonna 2011 kisannut Suvi Pehkonen, 42, on taistellut viisi vuotta MS-taudin kipujen kanssa. Murskaavalta tuntunut diagnoosi tuli yllättäen, eikä ennuste näyttänyt hyvältä.

– Toukokuussa 2012 halvaantui ensimmäisen kerran oikea käsi ja jalka. Ennen diagnoosia halvaannuin vielä kaksi kertaa uudestaan. Neurologit sanoivat, että minulla on enää vuosi aikaa kävellä, minkä jälkeen istuisin loppuelämäni pyörätuolissa, BB-tähti huokaa.

– Saan suonensisäisesti lääkettä noin kerran vuodessa, Suvi kertoo.
– Saan suonensisäisesti lääkettä noin kerran vuodessa, Suvi kertoo.

 

Lue myös: Muistatko Big Brother -voittaja Suvi Pehkosen? Tältä MS-taudin kanssa kamppaileva tosi-tv-tähti näyttää nyt – kuva!

Hurjat lääkemäärät

Suvi käy vuosittain lääkärissä saamassa suonensisäistä lääkettä. Lääkitys vie eteenpäin, muttei poista jokapäiväisiä kipuja.

– Kokeilin yli kymmentä eri hermolääkettä. Ne eivät ole auttaneet, joten söin kolmiosärkylääkettä 8–12 tablettia päivässä. En usko, että kukaan haluaa syödä sellaisia määriä lääkkeitä. Se on vaarallista, eikä ollenkaan oikeaa elämää.

Äitinsä kannustamana Suvi päätti kokeilla kannabista, sillä hän tiesi sen auttavan kipuihin.

– Äitini antoi minulle ensimmäiset sauhut. Kaksi ensimmäistä viikkoa naureskelin ja suuni kuivui vähän. Sen jälkeen tajusin, että tästä on hyötyä. Särkylääkkeiden syöminen loppui kuin seinään.

Teksti:Emmi Ikonen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!