Uutiset

Poliisin murhan yrityksen jälkeen kuollut oli naimisissa: Vanki odotti vapautumistaan

12.02.2016 12:13

Viime torstaina (4.2.) Helsingin vankilassa tapahtui järkyttävä pahoinpitely, kun vankeustuomiota suorittamassa ollut 35-vuotias mies hyökkäsi häntä kuulustelemassa olleen poliisimiehen kimppuun.

Mies ehti pahoinpidellä uhria yli 15 minuuttia ennen kuin vankilan henkilökunta sai pysäytettyä rusikoinnin.

Pahoinpitelystä epäilty vanki toimitettiin pahoinpitelyä seuranneena iltana puolestaan sairaalaan, minne hän menehtyi lauantaina aamuyöstä. Kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

 

”Lähinnä autovaras”

Menehtyneen vangin lähipiirissä ollaan ymmällään Sörnäisten vankilan tapahtumista. MTV:n uutisen mukaan vanki oli tehnyt itsemurhan sellissään pahoinpitelyn jälkeen.

- Hän oli mennyt vastikään naimisiin ja odotti kovasti vapautumistaan, jonka oli määrä koittaa syksyllä. Mikään ei viitannut siihen suuntaan, että hän olisi ollut itsetuhoinen. Hän ei ole ollut vankilapiireissä mikään iso kiho, vaan lähinnä autovaras, lähipiiristä kerrotaan.

Myöskään tutkinnanjohtaja Mika Ihaksisella keskusrikospoliisista ei ole tarkempaa käsitystä siitä, mikä oli epäillyn motiivi pahoinpitelystä. Rikosta tutkitaan murhan yrityksenä, koska poliisi oli tapahtumahetkellä virkatehtävässä.

- Se tuskin liittyi työtehtävään tai siihen juttuun, mitä poliisimies on ollut hoitamassa. Kuulustelutilanne on ollut ennen pahoinpitelyä niin lyhyt, ettei siinä ole ehtinyt edes riidellä. Tämä on mahdollisesti liittynyt yleisesti poliiseihin tai epäillyn mielentilaan, josta toivon mukaan saadaan osviittaa, kun oikeuskemiat valmistuu, tutkinnanjohtaja sanoo.

 

Huhupuheille tyrmäys

Vangin kuoleman jälkeen keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa käytiin kiivasta keskustelua siitä, menehtyikö epäilty todella oman käden kautta. Tutkinnanjohtajan tyrmäsi huhupuheet varsin yksiselitteinen.

- Voin todeta, että torstaina, kun rikosepäily tapahtui, vankilan sairaanhoitaja tarkisti sekä konstaapelin että epäillyn kunnon, merkitsi ylös ulkoiset vammat ja kuvasi ne. Tämän jälkeen epäiltyä käytettiin oikeuslääkärillä, joka tarkisti hänen vammansa ja otti oikeuslääketieteelliset näytteet. Sen jälkeen vanki toimitettiin selliin, missä hän oli yksin ennen kuin hänet toimitettiin sairaalahoitoon. En ole lääkäri, mutta ottaen huomioon sen, mitä kuvista näkyy, niin hänellä oli hyvin pienet vammat siltä osin, joka liittyy pahoinpitelytilanteeseen, Ihaksinen linjaa. 

 

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!