fbq
Uutiset
19.10.2016 17:01
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan toimitus
Poliisikoira Börjen taistelu kosketti - surmatun naisen omaisilta upea ele
Poliisikoira Börjen taistelu kosketti - surmatun naisen omaisilta upea ele
Uutiset
19.10.2016 17:01
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan toimitus

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kiittää Loviisassa murhatun naisen omaisia upeasta eleestä.

Poliisikoira Börje sai vakavia vammoja jäljittäessään epäiltyä murhaajaa Loviisassa elokuun alkupuolella. Nopeasti leikkaukseen kiidätetty koira toipui ja palasi töihin viime kuussa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos julkaisi Facebookissaan kuvan urheasta Börjestä, joka oli saanut murhasta epäiltynä vangitun miehen uhrin omaisilta ja lähipiiriltä anteliaan kiitoksen.

 

 

- Poliisikoira Börjen loukkaantuminen virkatehtävissä elokuussa kosketti monia suomalaisia. Börjen loukkaantumisen taustalla oli rikos, se kaikista synkin. Nainen joutui henkirikoksen uhriksi ja hänen omaisensa ja läheisensä tekivät hienon eleen - he lahjoittivat Poliisiammattikorkeakoululle huikean, yli 13 000 euroa käsittävän summan käytettäväksi poliisikoirien työturvallisuuden kehittämiseksi. Poliisi haluaa kiittää uhrin omaisia ja kaikkia asiassa auttaneita. Luovutustilaisuus järjestetettiin 10.10.2016 Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella, kuvan yhteyteen kirjoitettiin.

Urheiden ja henkensäkin usein alttiiksi laittavien poliisikoirien turvallisuuteen on Börjen tapauksen jälkeen kiinnitetty muutenkin huomiota. Poliisikoirien kevyet ja turvalliset luotiliivit ovat nousseet hankintalistan kärkeen.