Poliisikoira Börjen taistelu kosketti - surmatun naisen omaisilta upea ele

Uutiset | 19.10.2016 17:01

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kiittää Loviisassa murhatun naisen omaisia upeasta eleestä.

Poliisikoira Börje sai vakavia vammoja jäljittäessään epäiltyä murhaajaa Loviisassa elokuun alkupuolella. Nopeasti leikkaukseen kiidätetty koira toipui ja palasi töihin viime kuussa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos julkaisi Facebookissaan kuvan urheasta Börjestä, joka oli saanut murhasta epäiltynä vangitun miehen uhrin omaisilta ja lähipiiriltä anteliaan kiitoksen.

 

 

- Poliisikoira Börjen loukkaantuminen virkatehtävissä elokuussa kosketti monia suomalaisia. Börjen loukkaantumisen taustalla oli rikos, se kaikista synkin. Nainen joutui henkirikoksen uhriksi ja hänen omaisensa ja läheisensä tekivät hienon eleen - he lahjoittivat Poliisiammattikorkeakoululle huikean, yli 13 000 euroa käsittävän summan käytettäväksi poliisikoirien työturvallisuuden kehittämiseksi. Poliisi haluaa kiittää uhrin omaisia ja kaikkia asiassa auttaneita. Luovutustilaisuus järjestetettiin 10.10.2016 Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella, kuvan yhteyteen kirjoitettiin.

Urheiden ja henkensäkin usein alttiiksi laittavien poliisikoirien turvallisuuteen on Börjen tapauksen jälkeen kiinnitetty muutenkin huomiota. Poliisikoirien kevyet ja turvalliset luotiliivit ovat nousseet hankintalistan kärkeen.

 

 

 

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!