Hyppää pääsisältöön
Erkko "E W E" Väisänen kuvasi dokumenttia Nairobissa.

Poliisi yritti ryöstää juontaja-muusikko Erkko ”Ewe” Väisäsen Nairobissa: ”Tökkivät rynkyllä rintaan ja vaativat passeja ja rahoja!”

Tammikuussa debyyttisinglensä ”Sä muistat sen nimen”  julkaissut Erkko "E W E" Väisänen, 37, on viihteen monitoimimies, joka on vaikuttanut musiikkibisneksessä jo vuosikymmenen.

Erkko avautui Seiskan haastattelussa rankasta nuoruudestaan, kun hän joutui koulukiusauksen uhriksi ja ajautui alkoholin käyttäjäksi.

Lue lisää: ”Sain peruskoulussa joka aamu turpaani!” Räppäri-juontaja Erkko ”Ewe” Väisänen avautuu rankasta nuoruudestaan: Kouluajan jengistä vain pari enää hengissä!

Poliisi tuli ryöstämään

Erkko avautuu myös toisesta elämää säväyttäneestä tapahtumasta, jolloin hän oli kuvaamassa dokumenttia Nairobissa, Keniassa. Dokumentti käsitteli arkista elämää Kiberassa, Afrikan suurimmassa slummissa. Hänen piti asua siellä paikallisen perheen luona.

– Ajattelin, etten tarvitse mitään taustajengejä, että ihmisiä ne ovat sielläkin. Kävelimme illalla Itä-Nairobin pääkadulla, kun yhtäkkiä poliisit tulivat ryöstämään meidät. Ne tökkivät rynkyillä rintaan ja vaativat passeja ja rahoja. Ystäväni oli tottunut tilanteeseen, ja pystyi onneksi lahjomaan poliisit.

– Sen jälkeen mietin, että jokuhan voi vetää pääni irti pelkästään lenkkareideni takia. Näin myös kuolleen lapsen roskiksessa. Se oli aika hurjaa.

Kuka Erkko ”Ewe” Väisänen?

• Syntyi Kotkassa lokakuussa, 1980.

• Alkoi tehdä räppejä 2006–2007 Aasian-matkalla.

• On kymmenenvuotiaan pojan isä

• Kymmenen vuotta tuottanut valtakunnallisesti festareita, klubeja ja kiertueita suomalaisille ja ulkomaalaisille tähdille.

• Isoimmat omat räppikeikat Blockfest 2017 ja Elämä lapselle -konsertti

• Debyyttisingle ”Sä muistat sen nimen” julkaistiin tammikuussa.

• Näytellyt mm. Salatuissa elämissä ja Harjunpää-elokuvassa


Teksti:
Jatta Ansamaa
Kuvat:
Pasi Murto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!