Uutiset

Poliisi tiedottaa Pokémon Go -pelin vaaroista: Muistuttakaa erityisesti lapsia!

20.07.2016 13:21

Viime viikonloppuna Suomeenkin rantautunut Pokémon Go -peli on aiheuttanut jo ensimmäisen viikon aikana vaaratilanteita.

Tämän vuoksi poliisi muistuttaa aktiivisia pelaajia olemaan valppaina liikenteessä. Pelin ideana on jahdata kännykän avulla Pokémon-hahmoja eri paikoista, kuten kadulta, puistosta tai vaikka omalta työpaikalta.

- On toki positiivista, että peli saa ihmiset liikkumaan ulkoilmassa, mutta aivan kuten pelissä itsessäänkin varoitetaan, tulee havainnointi pitää erityisesti täällä oikean maailman puolella. Tässä on kyse samasta asiasta kuin tekstiviestin kirjoittamisessa - keskittyminen on monen sekunnin ajan nauliintunut puhelimen näytölle, ja samalla reagointiaika muuhun liikenteeseen herpaantuu, muistuttaa ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisilaitokselta.

 

 

Peli on aiheuttanut maailmalla vakaviakin vaaratilanteita. Ihmisiä on jäänyt muun muassa jäänyt auton alle, sillä heidän huomionsa on ollut kiinnittynyt peliin eikä liikenteeseen.

- Erityisesti lapsia kannattaa muistuttaa, että älypuhelinta kannattaa selata ainoastaan paikallaan ollessaan. Tämä ei tietenkään koske ainoastaan tätä kyseistä Pokémon-peliä, vaan kaikkia muitakin sovelluksia, joita puhelimissa nykyään on, Höök muistuttaa.

Poliisin tärkein viesti kuitenkin on, että ajaessa tekstiviestin kirjoittaminen, pelin pelaaminen tai esimerkiksi vain uutisten lukeminen on ehdottomasti kielletty.

- Vähäinenkin keskittymisen herpaantuminen saattaa olla kohtalokasta, Höök muistuttaa tiedotteessa. 

 

Teksti:Mariama Bah
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!