Uutiset

Poliisi julkaisi härskin ryöstökuvan - tunnistatko miestä?

13.01.2016 17:48

Helsingin poliisi tutkii 1.1.2016 klo 03.55 tapahtunutta rikosta, jossa ravintola Teatterista lähdössä ollut kolmen naisen muodostama seurue joutui ryöstön kohteeksi.

Kaksi naisista oli istunut ravintolan ulko-oven lähellä seinustalla, kun paikalle oli tullut kaksi tuntematonta miestä. Tummaan takkiin pukeutunut mies oli yllättäen työntänyt toisen naisista polvilleen maahan. Samalla mies oli ottanut naisen vieressä olleen matkapuhelimen käteensä. Toinen naisista oli silloin tarttunut miestä käteen yrittäen estää puhelimen anastamisen. Mies oli tässä tilanteessa lyönyt naista kasvoihin. Saamastaan iskusta huolimatta nainen ei ollut irrottanut otettaan miehestä ja oli onnistunut saaman puhelimen itselleen.

 

 

Mies oli tämän jälkeen lähtenyt kaverinsa kanssa pois paikalta. Samaan aikaan naisseurueen kolmas jäsen oli tullut ulos ravintolasta ja nähnyt miehen lyövän ystävätärtään. Tässä vaiheessa ravintolasta ulos tullut nainen oli lähtenyt miesten perään ja saavuttanut tummatakkisen miehen lähellä Mannerheimintien ja Pohjoisesplanadin risteystä. Nainen oli tarttunut miestä hihasta ja "raahautunut" jonkun matkaa miehen perässä. Jossakin vaiheessa mies oli lyönyt naista kasvoihin, jolloin nainen oli kaatunut selälleen maahan.

Kaikille kolmelle naiselle oli tilanteen yhteydessä tullut fyysisiä vammoja, jotka poliisin tietojen mukaan eivät kuitenkaan ole vakavia.

Tilanteen yhteydessä yksi naisista onnistui omalla matkapuhelimellaan kuvaamaan lyhyen videon tapahtumasta.

 

30-35-vuotias

Naisten mukaan mies on tummatukkainen, iältään noin 30-35-vuotias, pituudeltaan n. 175-180 cm ja vartaloltaan normaali. Naisten mukaan mies on mahdollisesti arabitaustainen. Mies oli pukeutunut vaaleisiin housuihin ja tummaan paksuhkoon päällystakkiin, jossa vaalea karvakaulus tai hupun sisällä vaaleaa karvoitusta. Jalassa miehellä oli tummat jalkineet.

Poliisi julkaisee tekijästä kuvan ja pyytää yleisön apua miehen henkilöllisyyden selvittämiseksi. Samassa kuvassa esiintyy (kasvot peitetty) valkotakkinen miehen kaveri, joka naisten mukaan ei itse mitenkään osallistunut omaisuuden anastamiseen tai väkivaltaan naisia kohtaan. Naisten mukaan valotakkinen päinvastoin yritti estellä ja rauhoitella kaveriaan. Tutkinnallisista syistä poliisi pyytää yleisöltä tietoja myös valkotakkisen henkilöllisyydestä.

Vihjeet tekijästä ja kuvan valkotakkisesta miehestä voi ilmoittaa virka-aikana puhelimitse numeroon 0295471005 ja virka-ajan ulkopuolella numeroon 0295417935.

Sähköpostitse tietoja otetaan vastaan osoitteessa ryosto.helsinki@poliisi.fi.

 

 

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!