abdelrahman

Poliisi Turun terroriteosta: Oli todennäköisesti yksinäinen susi!

04.09.2017 07:29

Keskusrikospoliisi on edennyt koko Suomea järkyttäneen Turun terroriteon tutkinnassa siihen pisteeseen, että pääepäilty Abderrahman Bouananea lukuun ottamatta kaikki muut teosta vangitut epäillyt on vapautettu, eikä heitä enää epäillä rikoksesta. 

– Heitä ei enää epäillä mistään rikoksista ja tällä hetkellä heitä kuullaan tapauksessa todistajina, tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kertoo.

Lisäksi poliisi on etsintäkuuluttanut uzbekistanistaustaisen 23-vuotiaan suomalaismiehen. Hänen kohdallaan tilanne saattaa hyvin olla sama.

– Hänen osallisuutensa tapahtumiin halutaan selvittää, mutta sen enempää en halua tähän asiaan mennä, Töyräs toteaa.

Ei laajempaa terrorisolua

Töyräksen mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että terroriteko on niin sanottu yksinäinen susi -hyökkäys, eikä kyse ole mistään laajemmasta terroristisolusta.

– Laajemmasta verkostosta en puhuisi. Hyökkäys on yhden ihmisen tekemä, mutta totta kai selvitämme, mitkä asiat taustalla ovat vaikuttaneet siihen, että hän on mennyt tällaisen hyökkäyksen tekemään. Näyttää siltä, että kyseessä on yksinäinen toimija, mutta ne asiat, mitkä toimintaa ovat edeltäneet, ovat vielä tutkinnan alla, Töyräs kertoo.

– Sitä en kuitenkaan tällä haavaa näe, että Suomessa olisi joku terroristien rekrytointisolu, kuten jotkut ovat esittäneet, hän lisää.

Teksti: Sami Sinokki
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!