Uutiset

Poliisi: Iskusta epäillyn Joel Marinin hallussa oli ilma-ase - ei kommenttia, yrittikö hyökätä myös polisiin kimppuun

02.10.2019 13:59

Keskusrikospoliisi on kertonut lisätietoja Kuopion kouluiskun tutkinnasta. Teosta on epäiltynä vuonna 1994 syntynyt suomalainen mies, Joel Marin.

Kuopion kouluisku: Epäilty on Joel Otto Aukusti Marin

Hän on sairaalahoidossa, todennäköisesti kiinniotosta seuranneen haavoittumisen takia. Viranomainen on kertonut asiasta vain sen, että "poliisi käytti tilanteessa asetta".

Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kertoi keskiviikkona 2.10 tutkinnan etenemistä, tosin varsin niukkasanaisesti.

- Ei ollut indikaattoria, joka olisi kertonut hänen ajatuksistaan tai suunnitelmista. Teko on (epäillyn tekijän) taustaan nähden yllättävä,
hän kommentoi Joel Marinista selvinneitä asioita.

Aikuisopiskelija

Murhasta ja muista väkivallanteoista epäilty Joel Marin opiskeli Savon ammattioppilaitoksessa, joten isku kohdistui opiskelutovereihin.
Poliisin käsityksen mukaan epäilty oli aloittanut opintonsa nyt syksyllä, joskin hän on keskimääräistä ammattikouluopiskelijaa selvästi vanhempi. Syy tilanteeseen on "selvityksen alla".

- Meitäkin kiinnostaa, mikä tämän koulutuksen sisältötaso oli, Töyräs kommentoi.

Tutkinnanjohtajalta kysyttiin, hyökkäsikö epäilty myös poliisin kimppuun tapahtumapaikalla?

Tätä Töyräs ei vahvistanut, mutta ei kieltänytkään. Aiemmin julkisuuteen kerrottiin, että epäilty oli "sapelityyppisen aseen" lisäksi varustautunut jonkinlaisella ampuma-aseella. Nyt on selvinnyt, että kyseessä oli ilma-ase eli ilmapistooli tai vastaava. 

Tulipalo

Tapahtumapaikalla syttyi jonkinmoinen tulipalo iskun aikaan. Poliisi selvittää tulipalon yhteyttä veritekoon ja otaksuu, että niillä on yhteys. Jo aiemmin tuli ilmi, että epäillyn kotoa löytyi polttopulloja, jotka poliisi takavarikoi. Takavarikkoon päätyi myös tietokonelaitteistoa.

Teksti:Pauli Poutanen
Kuvat:All over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!