fbq
Uutiset
01.05.2017 19:10
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Lehtikuva
Hirvensalmen perhesurman tapahtumapaikka
Poliisi Hirvensalmen perhesurmasta: He olivat äärimmäisen pidettyjä kylässä
Uutiset
01.05.2017 19:10
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Lehtikuva

Hirvensalmen Väisälän kylässä maanantaina (24.4.) tapahtuneeseen järkyttävään perhesurmaan ei näytä liittyvän ulkopuolisia tekijöitä.

Perheen äiti löysi illalla kodistaan 43-vuotiaan miehensä kuolleena ja 20- ja 16-vuotiaat poikansa vakavasti haavoittuneina. Vanhempi veljeksistä kuoli vammoihinsa seuraavana päivänä.

Nuorempi pojista on edelleen hoidettavana, eikä häntä oltu päästy kuulemaan.

Tutkinnanjohtaja Juha Paukkuselle on muodostunut varsin selkeä käsitys tapahtumien kulusta.

Hän ei kuitenkaan halua avata esimerkiksi motiiveja ennen kuin eloonjäänyttä päästään kuulemaan. Asian tutkiminen kestää vielä viikkoja.

– Aika paljon puhutteluissa on ilmennyt kaikenlaisia ongelmia. Mitään yksittäistä motiivia ei ole löytynyt, toisin kuin jossain juoppoköörien tappeluissa, joista yleensä löytyy riidan aihe. Tämä on perheen sisäinen asia, ja siellä tietysti jännitteitä aiheuttaa jokaisen oma tila, mutta niitä ei nyt pysty tässä kohtaa avaamaan, rikoskomisario sanoo.

"Suhteellisen normaali perhe"

Paukkusen mukaan perhesurmaan ei näytä liittyvän alkoholi millään tavalla. Perheen ongelmat eivät olleet myöskään poliisille ennestään tuttuja.

– Ei ole ollut mitään aiempia merkkejä. Tämä on ollut suhteellisen normaali perhe. Ainoastaan isän yrittämiseen liittyvät kuviot ovat varjostaneet sitä. Koko perhe, erityisesti pojat ovat olleet äärimmäisen pidettyjä kyläyhteisössä. He eivät ole olleet poliisin kanssa missään tekemisissä.