fbq
Uutiset
09.04.2020 17:00
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Timo Korhonen
Nina Mikkonen
Pojilta meni kesätyöt! Korona sotki Nina Mikkosen työt karmaisevalla tavalla – ”Tiedän, etten ole yksin ahdinkoni kanssa!”
Uutiset
09.04.2020 17:00
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Timo Korhonen

Nina Mikkonen on koko maailman kanssa huomannut koronaviruksen vaikutukset omassa elämässään.

– Tämä tilanne on vaikuttanut töihini karmaisevalla tavalla. Minulla oli sovittuna luentoja keväälle ja kesälle, mutta yhtä siirtoa lukuun ottamatta kaikki peruttiin, hän huokaa.

– Tiedän, etten ole yksin ahdinkoni kanssa, mutta se ei helpota taakkaani. Olen vielä vastuussa Mikaelista ja Matiaksesta varsinkin, kun näyttää siltä, että heiltä menevät kesätyötkin koronan vuoksi.

 

Tuet päättyivät

Ninan taloudellista tilannetta ei helpota, että 18 täyttäneen Mikael-pojan tuet päättyivät täysi-ikäisyyden myötä. Myös 17-vuotiaan Matiaksen lapsilisä on päättynyt.

– Kaikki tuet päättyvät lasten siinä iässä, jossa he kuluttavat eniten. Tähän tulisi saada korjaus jo siksikin, että oppivelvollisuutta ollaan nostamassa 18 ikävuoteen. 

Nina painottaa, ettei hän halua kuulostaa kiittämättömältä, mutta harmittelee tukien saamisen haastavuutta.

– Avustukset myönnetään edellisvuoden tulojen mukaan, vaikka elämme tämän vuoden tulojen mukaan! Välillä tuntuu, että hyvinvointivaltiossa voivat hyvin ne, joilla asiat ovat valmiiksi hyvin.

Ninan haastattelu kokonaan tuoreessa Seiskassa!

Alla olevalla videolla Ninan kuulumisia parin vuoden takaa.

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »