Poikkeuksellinen rikos käräjille: 84-vuotias nainen raiskattiin pyykkituvassa – syytetty oli juuri muuttanut naapuriin

Uutiset | 28.01.2020 18:35

Oulun käräjäoikeus alkaa perjantaina käsitellä tapausta, jossa alle 25-vuotiaan nuorukaisen epäillään raiskanneen 1930-luvulla syntyneen naisen. Raiskaus tapahtui viime syksynä Oulun Välivainion kaupunginosassa noin viiden kilometrin päässä Oulun keskustasta.

KUhri sai tapahtuneesta vakavia psyykkisiä vaurioita, sillä tekijä oli uhannut uhriaan, 84-vuotiasta naista, teräaseella. Syytetty on kiistänyt teon. 

Syyttäjä on tapauksesta vaitonainen eikä halua paljastaa, minkälaista tuomiota hän tulee vaatimaan. Törkeästä raiskauksesta voidaan tuomita minimissään kahden, maksimissaan 10 vuoden vankeuteen.

Tapauksen kaikki asiakirjat ovat tämän hetkisen tiedon mukaan salassapidettäviä uhrin ja tämän lähimpien suojelemiseksi.

Vangittuna

Ensimmäinen miehen vangitsemista koskeva oikeudenkäynti pidettiin 17.10.2019, ja tämän jälkeen niitä on pidetty kahden viikon välein, koska Suomen laki antaa syytetylle oikeuden vaatia vapautumistaan. Syytetty on ollut poliisivankilassa vangittuna ja tulee pysymään vangittuna, kunnes tuomio julkistetaan myöhemmin kansliatuomiona.

Vangittuna olevalle miehelle on määrätty edunvalvoja lukuisten kulutusluottoihin perustuvien maksuhäiriöiden vuoksi. Hän on ostanut lukuisia erilaisia tuotteita velaksi, ilman että hänellä olisi ollut tarkoitustakaan maksaa niitä.

Ennen tekoaan mies ehti asua useissa kohteissa Oulussa. Viimeiseen kohteeseen, tapahtumapaikkaan, hän oli muuttanut hieman ennen tekoaan.

oulu

Kuvassa talo, jossa seksuaalirikos tapahtui. 

Vanhuksiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta on tutkinnanjohtaja Antti Palokankaan mukaan erittäin harvinaista.

Vuonna 2015 Suomessa herätti laajaa huomiota tapaus, jossa 24-vuotias lähihoitaja tuomittiin muun muassa 27 erillisestä raiskauksesta pitkään vankeusrangaistukseen. Mies työskenteli pirkanmaalaisessa palvelutalossa ja teki seksuaalista väkivaltaa uhreille, jotka olivat 74–100 -vuotiaita muistisairaita vanhuksia.

Teksti:Ari Kettunen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!