Uutiset

Pirkko Saisio tekee paluun valkokankaalle 15 vuoden tauon jälkeen - yllättyi itsekin roolitarjouksesta: En ole mieltänyt itseäni enää hetkeen näyttelijäksi!

15.10.2018 13:46

Näytelmäkirjailija Pirkko Saisio tekee paluun kameran eteen 15 vuoden tauon jälkeen. Hänet nähdään Lauri Birnin esittämän kuvataiteilijan Helene Schjerfbeckin äidin roolissa Antti J. Jokisen ohjaamassa Helene-elokuvassa.

- Olen näytellyt edellisen kerran Aku Louhimiehen Kuutamolla-elokuvassa. Olihan se aikamoinen yllätys, kun sain roolitarjouksen Antilta. En ole mieltänyt itseeni enää hetkeen näyttelijäksi, vaikka olen saanut siihen koulutuksen. Vastasin hänelle heti myöntävästi, Pirkko Saisio kertoi Seiskalle.

1800-luvun lopulla ja 1900-luvan alussa vaikuttanut Helene Schjerfbeck on Pirkolle ennestään tuttu kuvataiteilija.

- Olen tiennyt hänen töitänsä ja kuunnellut hirveän hyvän psykoanalyytikon luennon Helenen töistä, Pirkko sanoo.

Äiti oli vahvasti läsnä Helenen elämässä.

- He asuivat yhdessä äidin kuolemaan asti kahdestaan. Helene oli yli 50-vuotias, kun äiti kuoli.

Pirkko ei ole aiemmin tehnyt töitä Laura Birnin kanssa.

- Hän on ainoa, jonka kanssa en ole tehnyt töitä tästä työryhmästä. Olen kuitenkin tuntenut hänet Teatterikorkeakoulusta lähtien.

Pirkko on tottunut viettämään talvet puolisonsa kanssa Madeiralla, mutta nyt kuvausaikataulut eivät mahdollista reissun tekemistä. Elokuvan kuvaukset käynnistyvät maaliskuussa.

- Kuulin juuri, että kuvaukset ovat ensi vuoden alussa. En ole vielä ostanut lentolippuja, mutta enköhän ehdi jonkun reissun tekemään. 

Teksti:Petri Voutilainen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!