Uutiset

Pilailijat iskivät vuoden suurimpaan juhlaan! Näin Linnan juhlien väärennetyt kutsut tunnistetaan – ”Ilmoitamme poliisille!”

06.12.2019 08:01

Linnan juhliin kutsutuille lähetetään henkilökohtainen kutsukortti, mutta tarkkana kannattaa olla.

– Väärennettyjen kutsujen lähettäminen on ollut harvinaista, mutta sellaista on kyllä tapahtunut. Onneksi näissä tapauksissa väärennös on huomattu ennen itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton alkua, tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan.

Kutsuihin on lisätty turvallisuusominaisuuksia vuoden 2008 jälkeen.

– Yksi lisäys on elektroninen tunniste. Jos epäilee, että on saanut väärennetyn kutsun, tulee heti ottaa yhteyttä tänne presidentin kansliaan.

Jos mieleen hiipisi ajatus tehdä jollekin pilaa lähettämällä väärennetty kutsu, kannattaa ideasta luopua.

– Ilmoitamme kaikki väärennöstapaukset poliisille.

Tämän näköinen oli vuoden 2015 Linnan juhlien oikea kutsu.
Tämän näköinen oli vuoden 2015 Linnan juhlien oikea kutsu.

 

Lue myös: Nyt kävi nolo käry! Teflon Brothers -räppärin kutsu Linnan juhliin onkin härski väärennös – mistä ihmeestä on oikein kyse?

Kahden tunnin kättely

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Presidentinlinnassa järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1919, jolloin isäntänä toimi K. J. Ståhlberg ja emäntänä hänen tyttärensä neiti Aino Ståhlberg. Tilaisuus oli varsin pieni verrattuna siihen, millainen tapahtuma nykyään on.

Ensimmäinen vastaanotto kesti vain tunnin, ja vieraita oli noin 150. Tarjolla oli kahvia ja virvokkeita.

Nykyisin vastaanotolle kutsutaan 1 700–1 800 vierasta. Pelkästään vieraiden kättely vie aikaa tuplasti pidempään kuin ensimmäisten juhlien koko kesto. Presidenttipari kun ottaa juhlaväkeä vastaan kaksi tuntia.

Lue myös: Jatkuuko Pukki-party Linnan juhlissa? Urheilusankarit pääsevät kauhomaan boolimaljaa Marko ”Mörkö” Anttilan johdolla!

Tiukka aikataulu

Itsenäisyyspäivän vastaanotolle ei suinkaan tulla kun itselle sopii, vaan vieraalle on ilmoitettu aika, jolloin tulisi olla kättelemässä presidenttiä. Suositus on, että vieras olisi paikalla 10 minuuttia aiemmin.

Mukanaan jokaisella pitää olla kutsukortti ja kuvallinen henkilötodistus. Kutsu on henkilökohtainen, eikä aveciksi voi ottaa kuin sen henkilön, joka kutsussa on mahdollisesti mainittu. Muut eivät kutsulla tietenkään sisään pääse.

Ohjeistuksen mukaan presidenttiparille ei pidä jäädä juttelemaan.

– Pelkkä etu- ja sukunimi riittää. Ei mielellään muita toivotuksia.

Teksti:Mia Jussinniemi
Kuvat:Lehtikuva ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!