Uutiset

Pietarista Suomeen perheensä kanssa muuttanut Talent-tyttö Veronika, 9, kotiutui nopeasti Lahteen: Tykkään lasketella ja hiihtää!

25.03.2020 15:03

MTV3:n Talent Suomessa nähdyn Pietarilaislähtöisen lahtelaistytön Veronika Istominan, 9, laulanta saa väkisinkin ihon kananlihalle. Hän on saanut sekä tv-katsojat että ohjelman tuomariston aidosti polvilleen.

Lue myös: Lahtelainen Veronika, 9, ällistyttää Talent Suomi -ohjelmassa oopperalaulullaan – ”Kaikki ihmettelevät koulussa!”

Tykkään asua Lahdessa

Olemme rientäneet tapaamaan Veronikaa ja tämän Daria-äitiä radiomastoistaan ja hyppyrimäistään tunnettuun kaupunkiin. Kaksikko on saapunut ravintolahaastatteluun läheiseltä Lahden konservatoriolta, jossa Veronikalla on vastikään loppunut laulutunti.

– Tykkään asua täällä, koska voin lasketella Messilässä ja hiihtäminenkin on hauskaa. Tykkään myös piirtää ja käydä teatterissa, mutta puurosta en tykkää ollenkaan. Terveisiä kaikille lapsille Möysän koulussa, Helmet-lauluryhmälle!

Lue myös: Talent Suomessa säkenöivällä 9-vuotiaalla Veronikalla selvä tulevaisuuden suunnitelma: Haluan esiintyä kaikkialla maailmassa!

Istominat muuttivat Pietarista Lahteen puolitoista vuotta sitten, kun perheen isä laajensi digibisneksiään. – Halusimme antaa lapsillemme parhaat mahdollisuudet kasvaa. Suomi on mahtava paikka elää ja asua, Daria Istomina iloitsee.
Istominat muuttivat Pietarista Lahteen puolitoista vuotta sitten, kun perheen isä laajensi digibisneksiään. – Halusimme antaa lapsillemme parhaat mahdollisuudet kasvaa. Suomi on mahtava paikka elää ja asua, Daria Istomina iloitsee.

Ei ruuhkia riesana!

Veronika ja Daria Istomina puhuvat hämmästyttävän hyvää suomea siihen nähden, että pietarilaisperhe on asunut maassamme vain 1,5 vuotta. Mutta miksi Istominat ovat asettuneet juuri Lahteen?

– Mieheni mielestä Lahti on paras paikka, koska tämä on viihtyisä kaupunki ja sijainti on täydellinen. Täältä pääsee nopeasti sekä Pietariin että pääkaupunkiseudulle. Lisäksi täällä on loistavat liikuntamahdollisuudet, sillä koko perheemme tykkää lasketella ja hiihtää.

– Lahti ei ole myöskään liian iso kaupunki. Pietarissa iltaruuhkissa voi mennä parikin tuntia, muttei täällä. Ajan säästäminen on arvokkainta ihmiselämässä, Daria Istomina perustelee.

Teksti:Eetu Ampuja, Lahti
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!