fbq
Peter Madsenin oikeudenkäynnissä karmivia paljastuksia: aitoja teloitusvideoita – näin Madsen vastaa! | Seiska
Uutiset
08.03.2018 15:36
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
Peter Madsen
Peter Madsenin oikeudenkäynnissä karmivia paljastuksia: aitoja teloitusvideoita – näin Madsen vastaa!
Uutiset
08.03.2018 15:36
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Sukellusvenekeksijä Peter Madsenin, 47, paloittelumurhaoikeudenkäynti alkoi tänään torstaina (8.3.) Kööpenhaminan käräjäoikeudessa. Madsenia syytetään murhasta, hautarauhan rikkomisesta ja seksuaalirikoksesta. Uhri oli 30-vuotias ruotsalaistoimittaja Kim Wall

Oikeudenkäyntiä seuraavat tanskalaiset ja kansainväliset mediat kuvailevat Madsenin esiintyneen oikeudessa rauhallisena. Hän oli pukeutunut mustaan t-paitaan ja farkkuihin. 

Oikeudenkäynnin on tarkoitus kestää 12 päivää ja sen aikana kuullaan noin 40 todistajaa. 

Madsen on syyntakeinen

Heti oikeudenkäynnin ensimmäisenä päivänä julkaistiin Madsenin mielentilatutkimuksen tulokset, joiden mukaan hän on syyntakeinen, eli hän saa elinkautisen vankilatuomion, mikäli hänet todetaan syylliseksi tekoon. Hänellä kuvailtiin olevan erikoisia seksuaalisia taipumuksia. Jotkut asiantuntijat ovat kuvailleet häntä psykopaatiksi.

Syyttäjän mukaan Madsen kävi Wallin kimppuun jossain vaiheessa klo 22.00–10.00 välisenä aikana elokuun 10. päivän ja 11. päivän välisenä yönä. Viranomaiset uskovat, että Madsen sitoi, kidutti ja käytti uhriaan seksuaalisesti hyväksi ennen hänen murhaamistaan. Murha tehtiin, joko kuristamalla tai leikkaamalla kurkku auki.

Teon uskotaan olleen ennalta harkittu ja hyvin suunniteltu. Syyttäjä kertoi myös, että Madsenin koneelta löydettyjen videoiden, joissa kidutetaan ja teloitetaan naisia, uskotaan olevan aitoja. Madsen oli myös etsinyt internetistä tietoa ihmisten paloittelusta ennen tekoa.

Puolustus: kuolinsyy ei varma

Madsen itse on myöntänyt ainoastaan ruumiin paloittelun, mutta kiistänyt murhan. Puolustuksen mukaan Wallin kuolinsyy ei ole täysin varma, ja on syyttäjän tehtävä todistaa Madsenin syyllisyys ja se, että hän suunnitteli teon etukäteen.

Tuomion antopäiväksi on määrätty 25. huhtikuuta.

Murhatun Wallin vanhemmat olivat paikalla oikeudenkäynnissä. Wall oli tämän jutun kirjoittaneen toimittajan kanssa samaan aikaan samassa yliopistossa, ja hänet hyvin tunteneet kurssikaverit kuvailevat hänen olleen ”uskomattoman ystävällinen ja aurinkoinen persoona”.