fbq
Uutiset
01.02.2020 22:04
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: JUULIA ELIZABETH PHOTOGRAPHY ja PETTERI KAAKINEN
Tara Koivukoski kirjoitti kirjan kokemuksistaan.
Perheväkivaltaa ja raiskauksia! Tara Koivukoski kirjoitti kirjan rajuista kokemuksistaan – ”Sain turpaan, kun vaihdoin tv-kanavaa tai pyysin halausta!”
Uutiset
01.02.2020 22:04
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: JUULIA ELIZABETH PHOTOGRAPHY ja PETTERI KAAKINEN

Ennen kuin Tara Koivukoski oli täyttänyt 18 vuotta, hän oli ehtinyt kokea jo paljon pahaa.

Lapsena Tara oli joutunut pedofiilin uhriksi, ja myöhemmin teininä hänet raiskattiin festareilla. Aikuisiällä elämä jatkui väkivallan viitoittamia polkuja.

– Jo aivan pienenä pidin normaalina, että miehet lyövät, huorittelevat tai jopa raiskaavat. On ollut pitkä tie oppia omat rajat ja se, että hakkaaminen ei kuuluu rakkauteen, Tara kertoo.

Nyt Tara on julkaissut elämästään kirjan Rikottu enkeli.

– Toivon, että kirjasta joku vastaavassa tilanteessa oleva näkisi, että rankoistakin kokemuksista voi selvitä.

Lue myös: Maria Sid avautuu tv:ssä kokemastaan parisuhdeväkivallasta – ex-mies pahoinpiteli vakavasti: "Hän uhkasi tuhota minut!"

Väkivaltaan tottuu

Taran kirja kertoo elämästä perheväkivallan ja raiskausten uhrina. Hän sanoo joutuneensa suhteissaan säännöllisesti hakatuksi ja aikuisiällä myös toistamiseen raiskatuksi.

– Elämäni oli maanpäällistä helvettiä. Pahimpina aikoina vain mietin, elänkö seuraavaan päivään.

Usein pohditaan, mikä saa ihmisen pysymään väkivaltaisessa suhteessa.

– Aloin pitää tavallisena, että minua lyödään. Toinen syy oli jatkuva syyllistäminen. Kun kokee olevansa syypää kaikkeen, pysyy kiinni myrkyllisessä suhteessa.

Lue myös: Muistatko missi Anne Pohtamon kohusuhteen ”Suihku-Jaskaan”? Tulinen rakastaja olikin törkeä naisten pahoinpitelijä!

Tara on toipunut kovista kokemuksistaan hoitamalla kaltoinkohdeltuja eläimiä. – Aion käyttää kirjan tuottoja hylättyjen pietarilaiskoirien auttamiseen.
Tara on toipunut kovista kokemuksistaan hoitamalla kaltoinkohdeltuja eläimiä. – Aion käyttää kirjan tuottoja hylättyjen pietarilaiskoirien auttamiseen.

Vammat yhä mukana

Kirjassa miesten hyökkäykset eivät ole mitään läpsyttelyä, vaan ne jättivät hentoon naiseen lukemattomia arpia. Jotkut vammoista seuraavat mukana yhä.

– Nilkkani päälle on astuttu niin, etten pystynyt vuosiin juoksemaan lainkaan. Pahimmat vammat tulivat pään seudulle. On niskavammoja, ja iskut vaikuttavat hahmotuskykyynikin.

Väkivallan laukaisseet tilanteet kertovat suhteiden kieroutuneisuudesta.

– Sain turpaan muun muassa siksi, että vaihdoin tv-kanavaa kysymättä lupaa tai pyysin halausta. Lopulta riitti, että katsoin miestä liian pitkään silmiin.

Lue lisää Taran kokemuksista tuoreimmasta Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!