Hyppää pääsisältöön
Katso kuva!
Lasse Urpalainen

Pelaamalla rikkauksiin! Suomalainen Lasse Urpalainen on tienannut miljoonia Dota 2-pelissä!

Lasse ”Matumbaman” Urpalainen, 24, on parhaiten eurheilussa tienannut suomalainen. Turnausvoittoja espoolainen on haalinut uskomattomat 3 161 492 euron edestä Dota 2-pelissä. Vuonna 2017 Dota 2-pelin maailmanmestari tienasi 1,8 miljoonaa euroa verotettavaa tuloa. Tuloilla Lasse yltää Suomen suurituloisimman listalle sijalle 348.

Lasse Urpalainen on parhaiten eurheilulla tienaava suomalainen.
Lasse Urpalainen on parhaiten eurheilulla tienaava suomalainen.

Lue lisää: Miljoonia tienanneet e-urheilijat Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen saapuivat Linnan juhliin – tyylikäs ilmestys!

Dota 2 on vuonna 2013 julkaistu netissä pelattava taisteluareenapeli, jossa pelaaja ohjaa sankaria, jolla on omat erikoisominaisuutensa.

Pelissä ovat vastakkain kaksi joukkuetta, jotka puolustavat omaa tukikohtaansa. Dota 2 pelaajia on keskimäärin miltei puoli miljoonaa jatkuvasti. Peliä pelaavia on yli 10 miljoonaa maailmanlaajuisesti. Valve Corporationin julkaiseman pelin on arvioutu tuottavan tekijöilleen 16 miljoonaa kuukaudessa.

Kivinen tie

Lassen pelaaminen ei aluksi vanhempia miellyttänyt, joten hän muutti omilleen tyttöystävänsä kanssa ja kärvisteli pätkätöillä ja tyttöystävän tuella ennen kuin ammattilaisura alkoi. Viitisen vuotta Dota 2 pelannut Lasse harjoittelee normaalisti 5-8 tuntia päivässä.

Vuosien pelaamisen poiki kuukausipalkkaisen sopimuksen Team Liquidilta. Ura nousi tähtiin, kun Lasse kuittasi viime vuonna The International-turnauksen voitosta  2 158 903 euron potin. Saksalainen joukkuekaveri Kuro ”KuroKy” Takhasomi on maailman eniten eurheilemalla tienannut pelaaja. Samaa peliä tahkoavan tulot ovat uskomattomat 3 750 745 euroa.

Aikaisemmin Lasse pelasi Suomen sarjaa ja B-nuorten superpesistä, mutta sittemmin siirtyi tietokonepelaamiseen. Dota 2 tuli ammattikorkeakoulun aikoihin korvaamaan pesäpalloa. Varsinaisen kilpailun pelissä Lasse aloitti vuonna 2014.

Dota 2 pelissä liikkuvat e-urheilun suurimmat palkintorahat. Viime vuoden maailmanmestaruusturnauksessa potti oli yli 21 miljoonaa euroa.

Elokuussa pelattavaan turnaukseen osallistuu 16-18 joukkuetta. Pelin ensimmäinen turnaus järjestettiin 2011. Osallistuminen tapahtuu the Battle Passin ostamalla, jonka halvin versio maksaa noin yhdeksän euroa.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Jyrki Hämäläinen
Kuvat:
Valve Corporation

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!