Paula Vesala näyttelee yksinhuoltajaäitiä Oscar-ehdokkaan uutuuselokuvassa: Rakkauteni on ehdotonta!

Uutiset | 12.09.2016 17:51

Laulaja-muusikko Paula Vesala, 34, näyttelee pääosan 23. syyskuuta ensi-iltaan tulevassa Tyttö nimeltä Varpu -elokuvassa. Uutuuselokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Selma Vilhunen.

Selma Vilhusen ohjaama lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa valittiin tammikuussa 2014 Oscar-ehdokkaaksi ensimmäisenä suomalaisena lyhytelokuvana.

 

Paula Vesala

 

Paula ja Selma valmistautuivat huolellisesti elokuvaan, joka käsittelee yksinhuoltajuutta ja isättömyyttä. Ohjaaja halusi elokuvan pääosaan nimenomaan Paulan.

Parivaljakko alkoi tutustua toisiinsa ja käsitellä aihetta tapaamalla ensin New Yorkissa.

 

Selma Vilhunen

 

Äitiys on tuttu teema

Paulalle elokuvan pääosan näytteleminen oli hyvin mieluinen tehtävä. Laulajalla on Lauri Ylösen kanssa vuonna 2008 syntynyt Julius-poika, joten äitiys on hänelle tuttuakin tutumpi aihe.

- Pidin tästä haasteesta. Näyttelen yksinhuoltajaäitiä Siru Miettistä, jolla on omat syynsä olla repaleinen. Isättömyys on tärkeä aihe, Paula kertoi Seiskalle elokuvan lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

- Ei ole olemassa mitään universaalia äitiyttä. Minulle tärkeintä äitiydessä on muistuttaa lasta, että rakkauteni on ehdotonta, tapahtui mitä hyvänsä.

 

Tyttö nimeltä Varpu -elokuvan Varpun roolissa nähdään porvoolainen Linnea Skog, 13. Hänet valittiin elokuvaan 60 hakijan joukosta.

 

Paula on asunut perheensä kanssa Los Angelesissa kaksi vuotta. Koti rapakon takana on ollut opettavainen ajanjakso. 

- Olen oppinut paljon paikallisesta yhteiskunnasta, joka on todellisuudessa jotain ihan muuta kuin mitä elokuvissa nähdään. Elämä voi olla siellä aika raadollista, mutta olen myös oppinut paljon avoimuutta ja ulospäinsuuntautuneisuutta, Paula kertoi.

 

Vain elämää opetti Paulaa

Nelosen Vain elämää pyörähtää jälleen käyntiin tämän viikon perjantaina 16. syyskuuta. Paulalla aukesivat padot hänen osallistuessaan suosikkiohjelmaan sarjan 3. tuotantokaudella vuonna 2014.

- Olin aikaisemmin paljon varautuneempi. Päästin ohjelmassa irti kontrollista ja avasin padot. Vain elämää -ohjelmaan pitää lähteä täysillä eikä himmailemaan.

TEKSTI PIA LINDROOS

 

 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Ari Lahti
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!