Hyppää pääsisältöön
Patrik Mieto

Patrik Mieto, 30 on yksi Suomen menestyneimpiä show-painijoita – ottelee ympäri Eurooppaa: ”Treenaan 20 tuntia viikossa!”

Painija Patrik Miedolla, oikealta nimeltään Santtu Hyvärisellä, 30, on haastava unelma. Tähtäimessä on pro-wrestling, eli ammattipainijan ura.

Patrikin intohimo lajiin syttyi jo lapsena ja on vain ajan mittaan vahvistunut.

– Vuonna 2001 telkkarissa pyöri Smackdown, ja innostuin siitä kovasti. Vakuutuin lajista niin, että päätin alkaa ammattipainijaksi. Painijoiden olemus, tyyli ja ottelut tekivät minuun suuren vaikutuksen. Olin silloin 12-vuotias, Patrik muisteli Seiskalle.

Katso myös: Huhheijaa, miten hurja muodonmuutos! Patrik, 30, laihtui 20 kiloa vain kuudessa kuukaudessa uusilla elämäntavoilla: ”Syön nyt lähes kilon jauhelihaa päivässä” – kuvat!

Haave toteen?

Ammattipainijalta vaaditaan äärimmäistä motivaatiota ja intohimoa. Vastoinkäymisistä ei saa lannistua. Patrik täyttää vaatimukset, sillä arki pyörii treenaamisen ja uran ympärillä.

– Treenaan kuntosalilla noin 20 tuntia viikossa, minkä lisäksi teen 3–4 tunnin painitreenejä. 

Kova työ on tuottanut tulosta, ja Patrik onkin päässyt ottelemaan ympäri Eurooppaa. 

– Tänä vuonna olen otellut Suomen lisäksi Ruotsissa, Italiassa ja Englannissa.

Lue myös: ”Minua nimiteltiin siaksi ja läskiksi” - ujoa Patrikia kiusattiin koko peruskoulun ajan, nyt hän on menestyvä show-painitähti!

Hänet on myös noteerattu lajipiireissä, ja painijalegenda Marty Jones onkin ottamassa suomalaislupauksen suojatikseen.

– Olemme Martyn kanssa suunnitelleet, että vietän joulukuusta lähtien viikon kerrallaan Englannissa hänen opissaan. Tuolloin keskitymme myös markkinoimaan minua promoottoreille. Se on todella iso juttu! Patrik hehkutti.

Promoottorit ovat ammattipainipiireissä ensisijaisen tärkeitä, sillä heidän avullaan lajista voi tehdä leipätyön. Suomesta ei promoottoreita löydy, joten Patrikin täytyy suunnata ulkomaille.

– Minun pitäisi saada enemmän otteluita Englannissa. Siten pystyisin lopulta elättämään itseni painilla.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Emmi Ikonen
Kuvat:
Pasi Murto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!