fbq
Uutiset
05.05.2017 17:15
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus
Mikko Rantanen pelasi Colorado Avalanchessa mainion tulokaskauden.
Pariisiko rakkauden kaupunki? Leijonien NHL-tykiltä makeat naurut: Jäällä ei romantiikkaa nähdä!
Uutiset
05.05.2017 17:15
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus

Nousiaisen lahja Suomi-kiekolle, NHL-seura Colorado Avalanchen tulevaisuuden timantti Mikko Rantanen, 20, on tiukka paketti taitoa, näköä ja kokoa. 193-senttinen ja 100-kiloinen hyökkääjäjärkäle lähtee kovat piipussa Pariisin MM-kaukaloon.

- Tulin ilomielin mukaan. On aina kiva edustaa Suomea MM-kisoissa, Mikko myhäilee Seiskalle.

- Päätin jo hyvissä ajoin, kun jäimme ulos pudotuspeleistä, että energiaa riittää Pariisiin. Ja totta kai Suomen paita kiinnostaa aina, jollei ole mitään loukkaantumisia.

Mikko Rantanen, Colorado Avalanche.

TPS-kasvatin kausi NHL:ssä oli kaksijakoinen. Koko kauden järkyttävästi kontannut Colorado jäi selvästi pahnan pohjimmaiseksi runkosarjassa. Toisaalta henkilökohtaisella tasolla Mikolla meni putkeen: hän voitti ensimmäisellä kokonaisella NHL-kaudellaan joukkueensa maalipörssin (20 kaappia) ja sijoittui pisteissäkin kolmanneksi.

- Joukkueena oli kyllä vaikea kausi. Ihan alkuun pelasimme vielä hyvin, mutta sitten se lähti pikkuhiljaa luisuun emmekä saaneet sitä enää käännettyä, Mikko muistelee.

- Henkilökohtaisesti sain kuitenkin pelata paljon ja olla terveenä suurimman osan kaudesta. Mutta kyllä siitä jäi itsellenikin huono fiilis, kun emme joukkueena pärjänneet.

Määrätietoisesta ja Suomen alle 20-vuotiaiden kultajoukkueen kapteeninakin toimineesta Mikosta saattaa hyvinkin tulla tulevaisuudessa Mikko Koivun kaltainen johtohahmo Leijonille.

Mikko Rantanen, Colorado Avalanche.

Luontainen johtajatyyppi malttoi kuitenkin olla hiljaa vaikeina aikoina Avalanchen pukukopissa, sillä rapakon takana niin sanottu rookie-kulttuuri elää niin vahvana, että tulokkaat harvemmin latelevat kovalla volyymilla mielipiteitään, vaikka sanottavaa olisikin.

- Ensimmäisellä kaudella ei tosiaan vielä hirveästi huudella, Mikko naurahtaa.

- Kyllä aika paljon kuuntelijan roolissa mentiin. Mutta kun loppukaudesta opin tuntemaan jätkiä paremmin, niin uskalsin puhua enemmän. Ja ensi vuonna sitten vielä enemmän.

Mikon verrattain nuoresta iästä huolimatta Pariisin kiekkokarnevaalit ovat hänelle jo uran toiset MM-kisat. Ja kun kiekko putoaa tänään jäähän Valko-Venäjää vastaan, Pariisin leima rakkauden kaupunkina voidaan välittömästi unohtaa.

- Todellakin voidaan. Jäällä ei ainakaan nähdä romantiikkaa, se on varma! Mikko nauraa.