fbq
Paloittelumurhaaja sai uuden tuomion! | Seiska
Uutiset
13.11.2015 17:53
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
Paloittelumurhaaja sai uuden tuomion!
Paloittelumurhaaja sai uuden tuomion!
Uutiset
13.11.2015 17:53
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi reilut viikko sitten Markus Pöngän kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeistä petoksista, törkeistä väärennyksistä ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Syyttäjän mukaan Pönkä suunnitteli viime talven aikana rikkaan henkilön kidnappausta, mitä varten hänen väitettiin hankkineen muun muassa aseita, käsiraudat ja kommandopipoja. Oikeus kuitenkin katsoi, etteivät väitetyt suunnitelmat täyttäneet rikoksen tunnusmerkkejä.

– Tekijän tarkoituksena tulee olla tapon, murhan, surman tai törkeän pahoinpitelyn tekeminen, käräjäoikeuden tiedotteessa kerrotaan.
 

Heti uusia rikoksia

Pönkä tuomittiin vuonna 2005 Tallinnassa tehdystä paloittelumurhasta 12 vuodeksi vankeuteen, ja vuonna 2008 hän sai neljä vuotta lisää talousrikoksista. Hän vapautui jouluna 2014. Syyttäjän mukaan hän alkoi heti tehdä uusia rikoksia, joista epäiltynä hänet vangittiin keväällä.

Seiskan tietojen mukaan Pönkä yritti lyhyen vapautensa aikana myös hakea helsinkiläiseen lentokouluun.

– Hän soitti sinne ja kysyi, pääsisikö hän koulutukseen, mutta hänen historiansa takia häntä ei huolittu, Seiskalle kerrotaan.

Lentokoulusta vahvistettiin Seiskalle Pöngän soittaneen ja kysyneen mahdollisuudesta saada siviililentolupakirja, mutta virallista hakemusta hän ei koskaan lähettänyt.

 

Yhä vapaalla jalalla

Pönkä on nyt ollut vapaalla lokakuun puolivälistä asti. Tuolloin Helsingin hovioikeus katsoi, ettei käsitteillä olleen jutun sotkemisvaaraa enää ollut, koska syytteet oli jo käsitelty, ja vapautti hänet.

Viime viikon perjantaina langetettu tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Pönkä saa odottaa sen täytäntöönpanoa vapaana, sillä häntä ei vaadittu vangittavaksi. Pönkä itse on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Hänen lisäkseen tapauksessa syytettiin kolmea muuta henkilöä kymmenistä eri rikoksista.