Hyppää pääsisältöön
Käräjäoikeus vangitsi pakoilevan Markus Pöngän poissaolevana.

Paloittelumurhaaja Markus Pönkä vangittiin jälleen

Paloittelumurhaajana tunnetuksi tullut Markus Pönkä asetettiin aikaisemmin tällä viikolla Europolin ylläpitämälle EU:n Most Wanted -listalle.

Taustaa: PALOITTELUMURHAAJA MARKUS PÖNKÄ EUROPOLIN JAHDATUIMPIEN RIKOLLISTEN LISTALLE

Pönkä on ollut etsintäkuulutettuna huhtikuusta lähtien, koska hän jätti saapumatta Riihimäen vankilaan suorittamaan vankeusrangaistusta. Lisäksi toukokuun alussa Pönkä vangittiin Helsingin käräjäoikeudessa poissaolevana törkeästä maksuvälinepetoksesta epäiltynä.

Taustaa: PALOITTELUMURHAAJA MARKUS PÖNKÄ VANGITTIIN JÄLLEEN - EPÄILLÄÄN UUSISTA RIKOKSISTA!

Perjantaina Helsingin käräjäoikeus vangitsi Pöngän jälleen. Poliisi vaati häntä vangittavaksi seitsemästä törkeästä tietomurroista epäiltynä. Tietomurrot ovat tapahtuneet viime vuoden syyskuussa ja marraskuussa. Tutkinnanjohtaja Kaj Björkqvist keskusrikospoliisista kertoo Seiskalle, että tietomurtoepäily on seurausta törkeän maksuvälinepetoksen tutkinnasta, kun Pöngän tietokoneelta löytyi useiden yritysten asiakastietoja.

Vaadittiin rahaa

Asiaan liittyy myös epäily törkeästä kiristyksestä.

– Erääseen yritykseen oli lähetetty nimetön sähköposti, jossa vaadittiin rahaa, ettei yrityksen tietoja käytettäisiin. Nämä tiedot olivat samoja, kuin Pöngän tietokoneelta löydetyt. Mutta sähköposti oli nimetön, joten poliisi ei voi sanoa sen olleen Pöngän lähettämä, rikoskomisario Björkqvist kertoo Seiskalle.

Pönkä tuli tunnetuksi vuonna 2005 Tallinnassa tehdystä paloittelumurhasta. Hän surmasi ja paloitteli liikekumppaninsa.


Teksti:
Kalle Väistö
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!