Paljon onnea, Tiki! Wayne Gretzkyn ex-mailapoika Esa Tikkanen lähettää hilpeät synttärionnittelut myös ystävälleen ysiysille Los Angelesiin – katso video!

Uutiset | 25.01.2021 15:04

Jääkiekkojumalilla piisaa tunnetusti pelisilmää. Yksi esimerkki korkempien kiekkovoimien huumorintajusta on se tosiseikka, että Esa Tikkasen ja Wayne Gretzkyn synttärit ovat peräkkäisinä päivinä: Tiki täyttää vuosia 25. tammikuuta, Väinö puolestaan päivää myöhemmin 26. tammikuuta.

NHL:n kenties pelätyimmässä hyökkäysketjussa viilettäneet Wayne ja Tiki muodostivat Jari Kurrin kanssa Finnish Sandwichiksi ristityn Edmonton Oilersin ykkösnyrkin. "Öljymiehet" voittivat 1980-luvulla Stanley Cupeja suorastaan liukuhihnalta, eikä vähiten "suomalaisen voileivän" ansiosta.

Lue myös: Tulikuuma tytär, hävyttömän hieno ökykartano ja koko Kanada kyynelissä! Kaikkien aikojen paras jääkiekkoilija Wayne Gretzky täyttää 60 vuotta – värikäs elämä on ollut täynnä yllätyskäänteitä

Wayne ja Esa ovat yhteyksissä vielä tänäkin päivänä. Enää he eivät kuitenkaan vietä synttäreitään yhdessä, kuten silloin aikoinaan Kanadan Albertan kylmillä preerioilla. Tikin mieleen on jäänyt eräätkin Oilersin aamujäät, kun harjoituksia seuraamaan saapunut yleisö alkoi ulvoa kurkku suorana Happy Birthdaytä.

– Eiköhän se onnittelulaulu ollut suunnattu lähinnä Waynelle, mutta koska synttärimme olivat peräkkäisinä päivinä, minäkin otin siitä hoilaamisesta totta kai kunniaa itselleni, synttärisankari Esa virnistää Seiskalle kantaravintolassaan Helsingin Hookissa.

KATSO VIDEO! Esa Tikkanen lähettää synttärionnittelut Wayne Gretzkylle:

Maailman parhaan piikkiin

Wayne Gretzky saattoi olla NHL-historian paras, mutta myös herrasmiesmäisin pelaaja. Esa hehkuttaa vuolaasti elävää legendaa, joka on yhä hänen hyvä ystävänsä.

– Wayne on todella hieno ihminen. Ei ikinä pitänyt itsestään minkäänlaista meteliä, eikä myöskään pröystäillyt, vaikka kyllähän me tiedettiin hänen saaneen bonuksina milloin Corvetten, milloin Ferrarin. Todella nöyrä ja mukava kaveri.

Lue myös: Esa Tikkanen loisti NHL-historian verisimmissä pelisarjoissa, joissa kukaan ei kumma kyllä kuollut - legendaarinen Albertan taisto oli silkkaa sotaa: ”Valmentaja huusi meille tukka pystyssä!”

– Siihen aikaan pelaajat eivät vetäytyneet pelireissuilla hotellihuoneeseen pelaamaan pleikkaria, vaan liikuimme porukalla ja kävimme illallisilla. Olimme kuin yksi iso perhe. Eikä se jäänyt ihan muutamaankaan kertaan, kun Wayne kuittasi koko porukan laskun!

Lue lisää 60 vuotta täyttävästä Waynesta sekä Esa "Tiki" Tikkasen erikoishaastattelu tuoreimmasta Seiskasta!

wayne

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:PASI MURTO JA GETTY IMAGES
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!