Uutiset
Katso kuvat!

Paljastavat kuvat! Elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki asuu kesät idyllisessä piilopirtissä!

10.09.2019 16:02

Suomen kuuluisin elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki, 62, on jo 90-luvun alusta lähtien asunut suurimman osan vuodesta Portugalissa. Hän omistaa sieltä idyllisen viinitilan, jonka vanhimmat osat on rakennettu 1400-luvulla.

Aki kutsuu Portugalin-kotiaan leikkisästi pääkonttorikseen. Tila ei ole hänelle näet pelkkä huvila, vaan useat hänen käsikirjoituksensa ovat syntyneet siellä.

Mittava remppa

Akilla on kuitenkin yhä tiivis side Suomeen. Hän asuu vaimonsa Paula Oinosen kanssa kesät Karkkilassa. Pari muutti Karkkilaan jouluna 1986, kun Aki löysi Vanhankylän kaupunginosasta tyhjillään olevan Kymiyhtiön entisen asuintalon.

Akin kesäkoti on söpö vanha puutalo, johon hän on tehnyt mittavan remontin.
Akin kesäkoti on söpö vanha puutalo, johon hän on tehnyt mittavan remontin.

Kaurismäki teetti mittavan remontin idylliseen punaiseen puutaloon. Reilun 1 600 neliön kokoisella tontilla olevaan taloon tehtiin muun muassa sisävessat ja muita mukavuuksia.

Tuuhea tontti

Seiska vieraili viime viikolla Karkkilassa. Kaurismäen huvilasta huomaa, että elokuvaohjaajalla on lämmin suhtautuminen luontoon. Talon tontti rehevyydessään hakee vertaistaan. Tuoreessa muistissa on, kun Kaurismäki lahjoitti kesäkuussa kokonaisen aarniometsän Pusulasta Luonnonperintösäätiölle.

Karkkilan-talon lisäksi Akilla on kesämökki Lopella.

Tontti on varsin rehevä, eikä sieltä ole turhaan puita harvennettu.
Tontti on varsin rehevä, eikä sieltä ole turhaan puita harvennettu.

 

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Panu Hörkkö ja All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!