Uutiset

Päihitti tangomarkkinoilla Jari Sillanpään! Tangokuningas Sauli Lehtosella kohtalokas keikkamatka 25 vuotta sitten

09.09.2020 07:51

Vuoden 1994 tangokuninkaan Sauli Lehtosen traagisesta kuolemasta tulee kuluneeksi syyskuun 9. päivänä 25 vuotta. Sauli oli kuollessaan vain 20-vuotias ja kruunattu tangokuninkaaksi vuotta aiemmin.

Lue myös: Tangokuninkaan kuolemasta 25 vuotta – Sauli Lehtosen laulajaystävä Tiina Räsänen: Luulin kuolinuutista sairaaksi vitsiksi!

Viimeinen keikkamatka isän kyydissä

Sauli lähti isänsä Heikki Lehtosen kanssa keikkamatkalle Helsingistä Korialle syyskuun 8. päivänä vuonna 1995. Yllättäen Porvoon moottoritiellä hirvi juoksi Heikin ohjaaman auton eteen. Törmäys suisti auton ojaan. Kello oli noin 21.30, ja ilma oli sateinen.

– Tulin autosta ulos ja kiersin sen. Sauli makasi kuskin puolelle taipuneena. Pyysin sitä sanomaan jotain, mutta ei... Sitten en muista taas mitään, Heikki-isä kertoi Ilta-Sanomille vuonna 2005.

Tielle rynnännyt hirvi päätti lahjakkaan nuoren miehen elämän syksyllä 1995.
Tielle rynnännyt hirvi päätti lahjakkaan nuoren miehen elämän syksyllä 1995.

Lue myös: Laulaja Tiina Räsänen muistelee viimeistä keskusteluaan 25 vuotta sitten kuolleen tangokuningas Sauli Lehtosen kanssa: ”Olen miettinyt, että oliko sattumaa”

Vakavia vammoja saanut Sauli kiidätettiin Helsinkiin Töölön sairaalaan, missä hän menehtyi muutamaa tuntia myöhemmin. Isä on kertonut, että ei syytä tapahtuneesta itseään, sillä onnettomuudelle ei voinut mitään.

Vain reilua vuotta aiemmin lahjakas laulaja oli osallistunut 19-vuotiaana Seinäjoen Tangomarkkinoille.  Tuntemattoman nuorukaisen pääsy tangofinaaliin tuli monelle yllätyksenä, mutta finaalissa tuomaristo oli yksimielinen, ja Sauli kruunattiin tangokuninkaaksi. Hän peittosi kisassa esimerkiksi erään Jari Sillanpään.

Saulin tunnetuin kappale on nimeltään Mun aika mennä on. Se jäi hänen viimeiseksi levytyksekseen. Sauli hurmasi yleisön laulamalla silmät kiinni.
Saulin tunnetuin kappale on nimeltään Mun aika mennä on. Se jäi hänen viimeiseksi levytyksekseen. Sauli hurmasi yleisön laulamalla silmät kiinni.

 

Sauli muistetaan matalan lauluäänensä lisäksi erityisesti siitä, että hän piti esiintyessään aina silmänsä kiinni. Hän ehti saada musiikkiurallaan yhden hitin, sittemmin ikivihreäksi nousseen tangon Mun aika mennä on.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Lehtikuva ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!