Pääkirjoitus: Tule apuun, Sauli Niinistö

Uutiset | 08.10.2020 17:32

Kun korona keväällä iski, Seiska keskittyi omaan leiviskäänsä: tuomaan iloa suomalaisille viihdeuutisten muodossa niin lehdessä kuin verkossa. Emme ole hekumoineet koronalla, vaan tarjonneet lukijoillemme tervetulleen pakohetken arjesta. Ennätysmäisen hyvät tulokset puhuvat puolestaan.

Seiska on aina ollut viihteen ja myös pienen ihmisen puolella. Viihteen tekijät kuten artistit ja näyttelijät ovat tänä syksynä yhä pahenevassa pulassa. Samoin ihmisten viihtymiseen suunnatut ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alat.

Siksi en malta olla kajoamatta koronaan ja lainaamatta tuttavani, tv:stä tutun kiinteistönvälittäjän Jethro Rostedtin osuvia ajatuksia nykymenosta. Jethron mukaan ”tämä jatkuva paniikin lietsominen ja nyt jo ´mahdollisesti altistuneiden´ jatkuva hokeminen tuo paljon enemmän uhreja kuin korona”.

Olen samaa mieltä Jethron kanssa myös uutismedian tavasta nostaa vaikkapa yökerhoja nimellä mainiten tikun nokkaan. Nyt jos koskaan päivittäismedialta tarvittaisiin maltillista ja perusteltua uutisointia ilman syyllistämistä ja hysterisointia.

Olin viime viikolla Eckerö Line -varustamon kutsuvieraana, ja sydäntäni kylmäsi alan ahdinko. Varustamossa oltiin sekä suuttuneita että surullisia. Suuttuneita viranomaisten poukkoileviin ja suorastaan sekaviin matkustusrajoituksiin sekä median ja hallituksen tapaan uutisoida ja viestiä koronasta. Surullisia siitä, että syksyn pimetessä perinteikästä suomalaisvarustamoa uhkaa lopullinen uppoaminen.

Paljonko näitä ruumiita Suomi kestää? Hyvästi Lapin matkailu. RIP risteilyt. Levätkää rauhassa ravintolat. Kiitos keikoista, laulajat, viimeinen sammuttaa valot. Kyllä saa pappi taas kahvia juodakseen.

Kyse on tuhansien työttömäksi jäävien suomalaisten kohtalosta, elämästä ja toimeentulosta. Meidän läheisistämme.

Kuka voisi auttaa? Miten olisi, herra tasavallan presidentti? Tule apuun, Sauli! Nimitä valtakunnallinen koronaelin, joka tuo tolkkua tähän touhuun, viestii keskitetysti ja kansanomaisesti, ei hysterisoi, liioittele tai anna ristiriitaisia suosituksia.

Unohtakaa politiikka ja säännöt, sillä ei koronakaan niitä noudata. Kuunnelkaa yrittäjiä ja työläisiä, tavallisia ihmisiä ja viihdyttäjiä, ymmärtäkää ja tukekaa, antakaa yhtäläinen arvo niin näyttelijälle kuin tehdastyöläisellekin.

Ja ottakaa Jethron neuvoista vaarin, jos muuten ei järki luista.

Jari Peltomäki
vastaava päätoimittaja

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!