Esa suunnittelee elokuvaa.

Oulusta kuuluu kummia: Marilyn, Chaplin ja Aku Ankka suomalaiselokuvaan?! Suomen laiskin mies Esa paljastaa suuren suunnitelmansa!

Uutiset | 24.02.2020 08:32

Oululaista Esa Granrothia on tituleerattu Suomen laiskimmaksi mieheksi.

Hän hämmästyy kuullessaan reportterilta, että Seiskan tietojen mukaan patalaiska mies olisi puuhannut pitkään elokuvakäsikirjoitusta.

– Mistä sinä voit tietää? Kuulehan: työstin aiempaa käsikirjoitustani yli 20 vuotta. Lopulta se lensi roskalaatikkoon. Mutta tämä uusin synopsis valmistui melkein heti, sillä siihen minulla ei kulunut kuin reilu vuosi!

– Aiemmin minulla oli suuria ongelmia haalia tänne näyttelijöitä. Sitten hoksasin, että voisin näytellä itse. Niinpä näyttelen itse pääroolin tulevassa elokuvassani Äiti, jossa seurataan E:n elämää vauvasta nykypäivään.

Lue myös: Suomen laiskin mies Esa täräyttää todellisen jättiyllätyksen: 20 vuoden urakka lensi roskikseen!

Käsittämätön kavalkadi

Yksin Esa ei aio valkokankaalla seikkailla. Toteutuessaan tähtikatraasta tulee Suomen elokuvahistorian ylivoimaisesti nimekkäin. Elokuvaansa esittelevä Esa alkaa pudotella toinen toistaan kovempia nimiä.

– Toisen pääroolin vetää Marilyn Monroe, ja myös Charlie Chaplin vilahtaa kuvissa. Lisäksi olen kirjoittanut loistavan roolin Aku Ankalle, joka tuo minulle syntymäpäivälahjaksi punaisen avoauton, suuri auteur selostaa verkkaiseen tyyliinsä.

– Aku ikään kuin kulkee elokuvan mukana räpsyttelemässä vettä minun ja Marilynin päälle. Ja Marilyn palvoo minua. Hän huutaa: ”Esa on ihana!” ja istahtaa sitten polvelleni.

Lue myös: Esa, 69, on Suomen laiskin mies: ei jaksa edes kätellä tai lausua nimeään - jäi jopa laiskottelusta eläkkeelle!

Esan Granlandissa on vieraillut vuosien saatossa kaikki Suomen suurimmat iskelmätähdet. Mutta kuka kumma oli tehnyt pihan lumityöt? – Voi voi… Uskaltaako tätä julkisesti sanoa? Minä itse! patalaiska mies parahtaa.
Esan Granlandissa on vieraillut vuosien saatossa kaikki Suomen suurimmat iskelmätähdet. Mutta kuka kumma oli tehnyt pihan lumityöt? – Voi voi… Uskaltaako tätä julkisesti sanoa? Minä itse! patalaiska mies parahtaa.

Yhtä suurta unta?

Sitten tekstiä alkaa tulla solkenaan. Puheenparsi nopeutuu entisestään Esan päästessä kohtaukseen, jossa hän nousee DC-9-matkustajakoneella korkeuksiin ja hyppää ilmakehässä lentävän lautasen kyytiin.

– Siellä ylhäällä näen sitten enkelin, joka kuvastaa myös äitiä. Tämä on yksi juonikuvio. Tietysti elokuvan nimi symboloi sinun, minun ja meidän kaikkien äitejä. Ja loppukohtauksesta tulee aivan poskettoman hieno, koska se päättyy rukoukseen.

– Ja mitenkä tämä kaikki on mahdollista? Nerokkuus on siinä, että koko elokuva perustuu uneen. Siten voin vyöryttää elokuvaani loputtomasti eri aiheita.

Lue myös: Suomen laiskin mies Esa, 69, on suomalaisten viihdetähtien ystävä – Kari Tapio toi farkut USA:sta!

”Ei stressiä”

Unta tai ei, elokuvan tuotanto ei toteudu haaveilemalla – saati laiskottelulla. Esa kurtistaa kulmiaan kysyttäessä, miten hän aikoo toteuttaa visionsa valkokankaalle.

– Käsikirjoitus on jo valmis, mutta mistä saisin apua? Kameraa ei ole, eikä oikein budjettiakaan. Mutta minulla on rytmitajua, ja sitä ei rahalla saa. Onneksi ystäväni Lyly Rajala on luvannut järjestää suurimman osan tähdistä, Esa väittää ja miettii hetken.

– Tämän elokuvan valmistuminen ei ole enää itsestäni kiinni. Enkä aio siitä kyllä stressatakaan.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Markku Ruottinen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!