Oulun lapsisurmista syytetyn ystävä Seiskalle: Nyt loppui sympatia!

Oulun lapsisurmista syytetyn ystävä Seiskalle: Nyt loppui sympatia!

22.12.2014 16:36

Käräjäoikeuden käsittelyssä ja poliisin esitutkinnassa paljastuneet teonkuvaukset kauhistuttivat entisestään Oulun lapsisurmista syytetyn 35-vuotiaan naisen lähipiiriä. Jutun syyttäjän mukaan yksin synnyttänyt äiti pani lapset synnytyksen jälkeen sankoon, saunakiuluun tai kenkälaatikkoon. Tämän jälkeen hän sulki ne muovipussiin. Osa vauvoista eli kolme ja yksi jopa neljä päivää syntymän jälkeen. Nainen synnytti viisi elinkelpoista lasta 2005-2013.

– Oikeudenkäynnissä paljastuneet asiat olivat todella suuri järkytys. Pöyristyin oikeudessa paljastuneista asioista enemmän kuin kesällä, kun hänet pidätettiin ja lopulta vangittiin. Olen täysin tyrmistynyt. En tunne häntä kohtaan enää minkäänlaista sympatiaa. Sekin kertoo tästä tilanteesta aika paljon, että naisen isä kutsui häntä esitutkinnan mukaan patologiseksi valehtelijaksi, syytetyn entinen ystävä sanoi Seiskalle oikeudenkäynnin jälkeen.

Oulun käräjäoikeus antoi tapauksessa välituomionsa 19. joulukuuta. Käräjäoikeus totesi tuomiossaan, että nainen toimi syytekohdissa kuvatuilla, rangaistavaksi säädetyillä tavoilla. Lopullisesti tahallisuuden asteeseen ja siihen, mihin rikoksiin nainen on syyllistynyt Oulun käräjäoikeus ottaa kantaa vasta mielentilatutkimuksen jälkeen. Tutkimusta pyysi naisen puolustus.

Syyttäjä on vaatinut naiselle tuomiota viidestä murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. Jos murhasyytteet kaatuvat, syyttäjä vaatii naiselle rangaistusta törkeistä pahoinpitelyistä ja törkeistä kuolemantuottamuksista.

Teksti: Paavo Nurmi
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!