Otsalamppu päähän ja koko päiväksi kuusikkoon! NHL-miljonääri Sami Kapanen hurahti metsähommiin: "Silloin nautitaan"

Uutiset | 24.12.2020 12:04

Keväällä 2014 hokkarit naulaan ripustanut Sami Kapanen ehti takoa 11 NHL-kauden aikana taalan jos toisenkin. Siksi on vain luonnollista, että entisen polkukoneen nykyinen majapaikka on ennemminkin hulppea hirsilukaali kuin maanläheisempi savolaismökki. Samin ja Satu Kapasen luksuslukaali käsittää rantasaunoineen ja -tupineen kaikkinensa yli 300 neliötä.

Seiska sai kunnian vierailla Kapasten tiluksilla Pohjois-Savossa. Koko kompleksi on yhtä puun ja kiven symbioosia, joka sulautuu saumattomasti ympäröivään luontoon. Ja luontoa piisaakin, sillä Kapasten tontti on peräti 2,5-hehtaarinen.

Lue myös: Sami ja Satu Kapanen avasivat uuden kotinsa ovet Seiskalle: Hirsilinna täytti unelmamme!

– Olen itse ostanut tähän 1,5 hehtaaria lisää. Luonto ja metsässä samoilu ovat tosi innostavaa, Sami fiilistelee Seiskalle.

– Täällä koira saa kulkea vapaana. Tykkään tosi paljon itsekin liikkua luonnossa. Lompsin lähes päivittäin autotalliin ja lyön metsurikamat päälle. Sitten putsailen ja siistin tonttiamme, teen polttopuita, ajelen mönkkärillä sekä samoilen koiran kanssa pitkin metsiä, innostunut isäntä kuvailee.

Hulppean, amerikkalaisiakin tyylivaikutteita saaneen hirsilinnan portailla vahtia pitää kaksi betonista leijonaveistosta.
Hulppean, amerikkalaisiakin tyylivaikutteita saaneen hirsilinnan portailla vahtia pitää kaksi betonista leijonaveistosta.

Opetellut uusia taitoja

Satu naurahtaa miehensä olevan niin hurahtanut metsähommiin, ettei hän aina näe tätä koko päivänä. Sami iskee kuulemma aamuisin otsalampun päähän ja katoaa sitten kuusikkoon.

– Näinhän se usein tuppaa menemään. Olen opetellut paljon uusia asioita: metsätöitä, pihahommia ja erilaisten koneiden käyttöä. On ollut ihan mahtava fiilis, Sami nyökkää.

– Kun ollaan kotona, silloin nautitaan. Pidän puhelimeni yleensä äänettömällä ja jätän usein älykellonkin ranteesta.

Lue myös: ”En missään nimessä suosittelisi saapumaan varoittamatta” Sami Kapasen 51-kiloinen Jäbä-koira herättää kunnioitusta

– Nautin luonnonrauhasta varmaan enemmän kuin Satu, Pohjois-Amerikan metropoleihin tottunut Sami pohtii. Vaikka hän poseeraa ilman kypärää, on ajaessa turvaväline tiukasti päässä.
– Nautin luonnonrauhasta varmaan enemmän kuin Satu, Pohjois-Amerikan metropoleihin tottunut Sami pohtii. Vaikka hän poseeraa ilman kypärää, on ajaessa turvaväline tiukasti päässä.

Googlettaa tassunjälkiä

Ikänsä kaupungeissa asuneelle Samille on avautunut uudessa asuinympäristössä kokonaan uusi maailma. Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva Satu kuvailee itseään metsien tytöksi, mutta aviomiehelle luonnonrauha on tuoreempi tuttavuus.

– Minulle tuttu on täällä Samille uutta. Huomaan, miten hän iloitsee aidosti pienistäkin asioista. Hän etsii eläinten jälkiä, googlettelee niitä ja lähettelee niiden kuvia myös isälleni, josko tämä tunnistaisi jäljen.

– Puut eivät todellakaan ole alkaneet kaatua päälle, päinvastoin. Nautin tästä varmaan enemmän kuin Satu! Olemme ajatelleet hankkia enemmänkin metsää, Sami kertoo.

Lue myös: Kuin pieni yksiö! Sami Kapasen Satu-rakas valloitti pariskunnan kodin vaatehuoneen – kuva!

– Minulle tuttu on Samille uutta ja ihmeellistä, Satu nauraa pariskunnan uusissa metsämaisemissa.
– Minulle tuttu on Samille uutta ja ihmeellistä, Satu nauraa pariskunnan uusissa metsämaisemissa.

Pelit ja vehkeet kaikilla herkuilla

NHL-miljonääri on metsämaisemista niin innoissaan, että on törsännyt pienen omaisuuden kaikenlaisiin vempeleisiin. Raivaussahojen lisäksi autotallista löytyy muutama mönkijä lisävarusteineen: on vetokoukkua, lumiauraa, peräkärryä…

Lue myös: Tässä on Sami Kapasen miesluola! Entinen NHL-kiituri väijyy öisin maailman kovinta kiekkoliigaa ja jännittää Kasperi-poikansa puolesta – ”Löytyy telkkari ja sohva”

Haastattelua edeltävänä päivänä pihaan on toimitettu tuliterä moottorikelkka – kaikilla herkuilla, kuinkas muuten. Sillä Sami odottaa pääsevänsä rälläämään järvenjäälle.

– Pelivuosina elämä oli aika rajoitettua, loukkaantumisten pelossa ei uskaltanut kelkkailla tai lasketella. Nyt kaikki on mahdollista! Tämä miljöö suorastaan pursuaa harrastemahdollisuuksia, Sami Kapanen myhäilee.

Katso Kapasten kotiesittely Seiska Klubista!

Teksti:Eetu Ampuja, Kuopio
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!