Oskari Katajisto

Oskari Katajisto tunnustaa: Pidin Hannele Lauria Speden halpana sutturana!

25.08.2017 09:40

Näyttelijä Oskari Katajisto avautuu uutuuskirjassa Tunnustuksia väleistään näyttelijä Hannele Lauriin, johon hän tutustui näyttelijäuransa alussa. Näyttelijät tutustuivat, kun Oskari pääsi Teatterikorkeakoulun jälkeen töihin Helsingin Kaupunginteatteriin.

Aluksi emme todellakaan tulleet toimeen keskenämme, eikä kumpikaan edes pyrkinyt siihen. Me pikemminkin halveksimme ja vihasimme toisiamme. Minä pidin Hannelea halpana Spede-sutturana, ja hän piti minua Turkan ja Parviaisen pikkudiivana, joka tulee kaupunginteatteriin nuorena näyttelijänä ja luulee omistavansa puolet maailmasta ja tietävänsä, miten sitä taidetta tehdään, Oskari Katajisto kertoo Arto Leivon kirjoittamassa elämäkerrassa.

Ystävyys syveni, kun Hannele ja Oskari päätyivät näyttelemään Pirkko Saision Voiton päivä -näytelmään vuonna 1994. Kummallakin oli Helsingin Kaupunginteatterin näytelmässä erittäin isot ja rankat roolit.

Suhdehuhuja

Oskari on tietoinen huhuista, joiden mukaan hänen ja Hannelen välillä uumoiltiin olevan enemmän kuin ystävyyttä. Hän torppaa kuitenkin suhdehuhuilta siivet. 

Yleisesti luultiin, että meillä oli romanttinen suhde, koska se varmasti näytti siltä välillä. Hannele kertoi siitä elämäkerrassaankin. Mutta voi hyvä luoja, minullahan oli aina vaimo ja tytär mukana, ja olimme kaikki yhdessä. Edesmennyt vaimoni Susanna Katajisto sanoi: ”Totta kai mä ymmärrän, että siinä kaulailette, pussailette, istutte sylikkäin... ja senhän nyt näkee kaikki, että te tykkäätte toisistanne, mutta siinä kaikki.” Niin hyvinä kuin huonoina hetkinä Hannele ja Oskari ovat olleet toistensa tukena.
 

Teksti: Petri Voutilainen
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!