fbq
Uutiset
13.03.2013 18:49
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan toimitus
Oscar-voittaja Seiskan haastattelussa: Naisten on vaikea saada mahdollisuuksia!
Oscar-voittaja Seiskan haastattelussa: Naisten on vaikea saada mahdollisuuksia!
Uutiset
13.03.2013 18:49
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan toimitus

Seiska tapasi Oscar-voittaja Rachel Weiszin Mahtava Oz -elokuvan lehdistötilaisuudessa Lontoossa.

Rachel Weisz on tehnyt näyttävän uran näyttelijänä, ja hänet on palkittu muiden muassa Oscarilla ja Golden Globella. Näyttelemisen lisäksi Rachel on kokeillut siipiään ohjaajana ja käsikirjoittajana The Thief -elokuvassa.

- Naisten on vaikea saada töitä ohjaajana, koska elokuva-ala on miesvoittoista. On todella vähän elokuvia, jotka olisi tehty naisen näkökulmasta, enkä tiedä miksi, näyttelijä kertoi.

Useimmiten miehet johtavat tuotantoyhtiöitä, mutta Rachelin mielestä naisetkin uskaltavat ottaa riskejä vaikeuksista huolimatta.

- Ehkä kyse on jonkinlaisesta kulttuuriasiasta, mutta naiset alkavat hiljalleen ottaa miehiä kiinni tässä asiassa. Elämme vielä epätasapainossa sen suhteen.

Rachel paljastaa haaveilevansa uuden elokuvan kirjoittamisesta, eikä edes halua kameran taakse ohjaamaan muita näyttelijöitä.

- Rakastan näyttelemistä, enkä himoitse muita osa-alueita juurikaan. Haluaisin kirjoittaa jonkinlaisen käsikirjoituksen jossain vaiheessa. Pidän kirjoittamista yksinäisenä prosessina, kun taas näyttelijänä pystyn työskentelemään ryhmässä.

Mahtava Oz saa ensi-iltansa perjantaina 15.3.2013.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »