Opettajan ja oppilaan välit syvenivät intiimiksi - lopulta lääkäri määräsi yhteisen yön: "Aamulla huomasimme, että mehän olemmekin perkele pariskunta!"

Uutiset | 26.03.2019 07:06

Eränkävijät-ohjelman Aki Huhtasen matka koko kansan tuntemaksi erämieheksi on vertaansa vailla. Alun perin oululainen rakennusmies sai päälle parikymppisenä tarpeekseen kaupungin vilinästä ja muutti Muonioon.

Lue lisää: Supersuositun Eränkävijät-ohjelman Aki Huhtanen jätti työnsä ja kotikaupunkinsa – ”Tuli mitta täyteen!”

Eräänä päivänä eräopaskoulussa kalastusopettajana työskennelleen Akin oppilaaksi ilmaantui nuori ja näyttävä, kalastuksesta kiinnostunut hyvinkääläiskaunotar.

– Olimme Emilian kanssa ensimmäiset pari vuotta vain kavereita. Tulimme kuitenkin aina hyvin juttuun, Aki muistelee opettajan ja oppilaan suhdetta.

Myöhemmin Aki muutti Muonionjoen yläjuoksulle pieneen Kaaresuvannon kylään.

– Koulusta valmistunut Emilia pyysi soittelemaan, jos hänelle ilmaantuisi mitä tahansa hommia. Sitten hän saikin minulta puhelun, että täällä Kaaresuvannossa olisi ravintola-alan töitä tarjolla. Niinpä meistä tuli naapureita.

Aki ja Emilia tapasivat eräopaskoulussa Muoniossa. – Jossain vaiheessa huomattiin, että mehän ollaan perkele yhdessä! Aki virnistää.
Aki ja Emilia tapasivat eräopaskoulussa Muoniossa. – Jossain vaiheessa huomattiin, että mehän ollaan perkele yhdessä! Aki virnistää.

 

Lempi leimahti yöllä

Naapurisopu tuli myöhemmin tarpeeseen, kun Akilla pamahti polvi töissä. Se vaati leikkauksen Rovaniemellä.

– Lääkäri sanoi, että minun pitää pyytää joku yöksi tarkkailemaan vointiani. Sain niin vahvoja kipulääkkeitä, etten saanut olla yksin kotona.

– Soittelin sitten Emilialle ja kerroin, että lääkäri käski sinun tulla yöksi luokseni. Ilmeisesti lääkitys oli kohdillaan, koska huomasimme aamulla, että meistähän tuli perkele pariskunta!

Lue myös: Uskomaton tarina julki: Eänkävijät-Aki oli kuolla lumimyrskyyn - "En saanut happea"

Kolmekymppinen Emilia Laitinen on kotoisin Hyvinkäältä. Hän kuitenkin hurahti täydellisesti Lapin lumoon.
Kolmekymppinen Emilia Laitinen on kotoisin Hyvinkäältä. Hän kuitenkin hurahti täydellisesti Lapin lumoon.

 

Ei enää kaupunkiin

Nykyisellään Aki on asunut Lapissa jo 18 vuotta, josta viimeiset kuusi Kilpisjärvellä.

– Olin aina halunnut muuttaa juuri tänne, mutta näillä leveysasteilla asunnot ovat enemmän kuin kiven alla. Heti kun Kilpisjärveltä vapautui kämppä, muutimme.

Lue myös: Tiesitkö, että näin voi käydä Suomessa? Aki, 42, keitteli nokipannukahvia, kun kilometrin korkuinen lumiseinä romahti – ”Mitään ei olisi ollut tehtävissä”

Enontekiön kunnan luoteisin kolkka on syrjäinen paikka. Vaikka lähimpään, Norjan puolella sijaitsevaan Yykeänperän eli Skibotnin kylään on yli 50 kilometriä, pariskunnalla ei ole minkäänlaista kaipuuta kaupunkiin.

– Ei ollenkaan. Kaupungissa on mukavaa käydä, mutta vielä mukavampaa on lähteä sieltä pois.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen ja Yle
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!