Uutiset

Ooh, tässä on Jenni Haukion koivupuku: kauniin yksinkertaista - kuva!

06.12.2018 19:00

Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa rouva Jenni Haukio vastaanottavat tänään itsenäisyyspäivän vastaanotolla noin 1 700 arvovaltaista vierasta. 

Suurin odotus kohdistui kuitenkin tänäkin vuonna loppukeväästä esikoisensa saaneen Jennin iltapukuun, jonka suunnittelivat Aalto-yliopiston Emma Saarnio ja Helmi Liikanen.

Emma opiskelee yliopistossa muoti- ja vaatetussuunnittelua ja hänen työparinsa Helmi on keskittynyt tekstiilisuunnittelun opintoihin, kerrotaan yliopiston verkkosivuilla

Jenni oli pukeutunut kauniin yksinkertaiseen vaaleaan pukuun.

jenni

Presidenttipari kertoi, ettei Aaro-poikaa nähdä Linnan juhlissa.

- Lapsi on isovanhemmilla hoidossa, he kertoivat. 

Upeasti laskeutuva iltapuku on tehty loncell-kankaasta, joka on puolestaan tehty koivusta. Kangas on valmistettu alusta loppuun käsin, eikä sitä ole ole edes viimeistelty teollisesti. Puvun suunnittelun ja valmistamisen edetessä suunnittelijat tekivät kymmeniä värjäyskokeiluja.

Päämääränämme oli luoda mahdollisimman hieno, iltapukuun sopiva kangas ja osoittaa puvulla myös kunnioituksemme ainutlaatuisen materiaalin kehittäjiä kohtaan.

Kankaan kutomisen takana on Aallon työpajamestarina työskennellyt Päivi Kokko-Vuori. Jennin puvussa on Ioncell-kankaan rinnalla myös ylellistä silkkiorganzaa.

 

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!