Ulla on moottoripyöräilyn maailmanmestari.

Onnettomuus teki vammautuneesta Ullasta urheilusankarin: Voitin moottoripyöräilyn maailmanmestaruuden!

30.05.2019 05:01

Ulla Kulju oli luokkaretkellä Ylläksellä valmistautuen hyppyyn lumilautansa kanssa. Hyppyrin nokalla Ulla huomasi, että hyppy ei lähtenytkään suunnitellusti.
Hän tippui korkeuksista selälleen ja tajusi heti, että jalat eivät toimineet.

Ulla kiidätettiin sairaalaan Ouluun, ja muutaman kuukauden päästä alaraajahalvaantunut tyttö siirrettiin kuntoutukseen.

32-vuotias Ulla oli jo nuorena haaveillut moottoripyörän hankkimisesta, mutta vammautumisen myötä haave jäi. Yksittäinen työkaverin kommentti muutti kuitenkin Ullan elämän.

– Eräänä päivänä vuonna 2014 tuli työkavereiden kanssa puhetta, että prätkäkausi on pian alkamassa. Itse surkuttelin, kun en pysty ajamaan.

– Eräs työkaverini sanoi, että miksi en itse rakenna itselleni pyörää, mekaniikkasuunnittelijana työskennellyt Ulla muistelee.

Kunnianhimoisella Ullalla on vielä paljon tavoitteita. – Haluaisin kilpailla SM-kisoissa terveitä vastaan ja päästä palkintokorokkeelle, ja vammaisten kisoissa päästä kolmen joukkoon miesten sarjassa, Ulla hymyilee.
Kunnianhimoisella Ullalla on vielä paljon tavoitteita. – Haluaisin kilpailla SM-kisoissa terveitä vastaan ja päästä palkintokorokkeelle, ja vammaisten kisoissa päästä kolmen joukkoon miesten sarjassa, Ulla hymyilee.

 

Lue myös: Hirvittävä onnettomuus ja halvaantuminen veivät huippuvoimistelija Jari Mönkkösen masennuksen partaalle: Onnellisuus ei riipu toimintakyvystä!

Kilpailemisen Ulla aloitti keväällä 2016. Ensimmäinen kisa oli huikea kokemus.

Ulla ajoi kilpaa koko kauden 2016, mutta menestystä alkoi tulla vasta seuraavana vuonna. Menestys kulminoitui maailmanmestaruuteen Ranskassa.

– Vammaisille järjestettiin ensimmäistä kertaa viralliset MM-kisat, joissa olin mukana ainoana naisena. Olin kokonaiskilpailussa kuudes enkä ollut uskoa, miten hyvin kisat oli mennyt!
Kisan jälkeen järjestäjä pyysi Ullan sivuun.

– Olin ihmeissäni, että mikä homma tämä on. Sitten kuulin, kun minut kuulutettiin palkintokorokkeelle maailman ensimmäisenä naisten sarjan voittajana. Tajusin vasta myöhemmin, että voitin juuri maailmanmestaruuden, Ulla nauraa muistolleen.

Lue lisää Ullasta Seiska Klubista!

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Kirsi Pöllänen
Kuvat: Pasi Murto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!