Katso kuvat!
Timo Kangastie sai hurjia palovammoja.

”Onneksi tajusin juosta…!” Savusaunassa pahasti palanut Timo Kangastie muistelee järkyttävää onnettomuutta – vinkkejä kuuluisalta Sauna-Timolta!

13.01.2020 17:03

Tamperelaisen Timo Kangastien, 32, edesottamukset ovat päätyneet otsikoihin: viime kesänä Timo sai vakavia palovammoja savusaunassa, kun toinen saunoja heitti ämpärillisen vettä kiukaalle.

Timon elämän pahin loukkaantuminen tapahtui vesijettien avomeren MM-kisoissa Venäjän Vladivostokissa 2014. Timo sanoo, että oli ajamassa voittoon, kun hän yhtäkkiä löi päänsä ohjaustankoon.

Lue lisää: Huhhuh! Savusauna-Timon naama murskautui Venäjällä – ”Luulin, että olin menettänyt suuni ja leukani!”

Karmeat palokivut

Timo kertoo olleensa puoli vuotta pilliruokinnassa. Hänen kasvonsa kursittiin kasaan lukuisissa leikkauksissa. Jettihaveri aiheutti selkään murtuman ja vei makuaistin vuosiksi.

– En minä sitäkään kokemusta osaa katua, elettyä elämäähän se on. Kestän hyvin kipua, mutta täytyy myöntää, että viime kesän savusaunaonnettomuuden aiheuttamat palovammojen kivut olivat karmeimmat koskaan kokemani!

Timo vietiin ambulanssilla Himokselta kesäkuussa, kun hän joutui ikävään onnettomuuteen savusaunassa. – Kipu oli sietämätön!
Timo vietiin ambulanssilla Himokselta kesäkuussa, kun hän joutui ikävään onnettomuuteen savusaunassa. – Kipu oli sietämätön!

 

Lue myös: Vakavia palovammoja savusaunassa! 32-vuotias Timo on todellinen hurjapää – ”Sitten asiani ovat oikeasti huonosti, jos en selfietä saa otettua!”

Isosti julkisuuteen noussut onnettomuus tapahtui Iskelmäfestivaaleilla Himoksella kesäkuun lopulla. Timo istui festareiden savusaunassa muiden kanssa, kun tuntematon mies paiskasi kiukaalle äkkiarvaamatta sangollisen vettä. Kiukaan luukku räjähti auki ja puski tulikuuman höyryn suoraan alalauteella istuneen Timon päälle.

– Suojasin muita saunojia ihollani, Timo virnistää nyt.

– Sain ensimmäisen ja toisen asteen palovammoja joka puolelle kehoa. Pahiten kärsi oikea jalkani, mutta myös kasvot ja ylävartaloni paloivat. Onneksi tajusin juosta saunasta suoraan järveen, ja viileä vesi auttoi.

Timo sai ensimmäisen ja toisen asteen palovammoja oikeaan jalkaansa (kuvassa) ja ylävartaloonsa kesällä 2019. – Rintakehääni jäivät ikuiset läikkäjäljet.
Timo sai ensimmäisen ja toisen asteen palovammoja oikeaan jalkaansa (kuvassa) ja ylävartaloonsa kesällä 2019. – Rintakehääni jäivät ikuiset läikkäjäljet.

 

Lue myös: Huomaatko yhdennäköisyyden?! Tamperelainen Savusauna-Timo on Hollywood-tähti Woody Harrelsonin kaksoisolento!

Vältyin ihonsiirroilta

Timo teki tapahtuneesta rikosilmoituksen, mutta sopi sittemmin asian löylynheittäjän kanssa.

– Se oli ikävä vahinko. Aluksi pohdittiin, joudunko ihonsiirtoihin, mutta onneksi hoito auttoi nopeasti. Otin yhteyttä tapahtuneen jälkeen siihen toiseen, kuuluisampaan Sauna-Timoon ja sain häneltä hyviä vinkkejä.

Sauna-Timoksi kutsuttu Timo Kaukonen oli kuolla Heinolassa järjestetyissä saunomisen MM-kilpailuissa kesällä 2010. Hän paloi sisäelimiä myöten ja makasi viikkoja koomassa. Kaukosen venäläinen kilpakumppani menehtyi lauteille, eikä MM-kisoja enää sen koommin järjestetty.

– Sauna-Timo sanoi, että oli onni onnettomuudessa, etten joutunut ihonsiirtoihin. Arvet siitä olisivat olleet julmat.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Matti Matikainen ja Timo Kangastien albumi

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!